16/05/2023 16/05/2023 Μήνυμα για την εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας, της πρώτης γυναίκας Ευρωπαίας η οποία εγκατέλειψε την πλάνη των ειδώλων πίστεψε στον Χριστό και έλαβε το Άγιο Βάπτισμα, έστειλε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος. “Η αγιασμένη μορφή της Λυδίας της Φιλιππησίας μάς καλεί και πάλι εφέτος να μετάσχουμε στον παγκόσμιο αυτό...
16 Μαΐου, 2023 - 10:15

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Φιλίππων για την εορτή της Αγίας Λυδίας

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Μητροπολίτη Φιλίππων για την εορτή της Αγίας Λυδίας

Μήνυμα για την εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας, της πρώτης γυναίκας Ευρωπαίας η οποία εγκατέλειψε την πλάνη των ειδώλων πίστεψε στον Χριστό και έλαβε το Άγιο Βάπτισμα, έστειλε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

“Η αγιασμένη μορφή της Λυδίας της Φιλιππησίας μάς καλεί και πάλι εφέτος να μετάσχουμε στον παγκόσμιο αυτό εορτασμό της μεταφοράς και της διαδόσεως του αγίου Ευαγγελίου της σωτηρίας των ανθρώπων μέσα στον τότε κόσμο των ειδώλων και της αποστασίας από τον αληθινό Θεό”, αναφέρει και προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στους εορτασμούς. Συγκεκριμένα. σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 θα τελεστεί από τις 7 το πρωΐ Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία και εν τέλει το ομαδικό Βάπτισμα των ενηλίκων αδελφών μας στο υπαίθριο Βαπτιστήριο και στα νερά του ποταμού Ζυγάκτη.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Μέσα στην ευλογημένη αυτή περίοδο, κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία στην λειτουργική της ζωή ψάλλει και βιώνει την ανάσταση από τους νεκρούς του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού η Αποστολική Ιερά Μητρόπολη των Φιλίππων, της Νεαπόλεως και της Θάσου αγάλλεται και χαίρει ιδιαιτέρως που η θεία πρόνοια του αγίου Τριαδικού Θεού μας, τής έχει προσφέρει από το 50 μ.Χ. την παρουσία του αγίου Αποστόλου Παύλου, που την εθεμελίωσε και την ίδρυσε στην ειδωλολατρική τότε Μακεδονία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η πνευματική όμως αυτή χαρά και ουράνια ευλογία συνδυάζεται και με το σεμνό και ιεραποστολικό πρόσωπο της αγίας Λυδίας, της Φιλιππησίας της πορφυροπώλιδος, μιάς μορφής που απετέλεσε το στήριγμα και το καύχημα του τόπου μας και της εκκλησιαστικής μας ζωής.

Η αγία εορτή μάλιστα της ισαποστόλου και σεβασμίας γυναικός Λυδίας μάς καθοδηγεί, μαζύ με την επίγεια φύση που ανθίζει κατά την εποχή αυτή της ανοίξεως, στην μαρτυρική άνοιξη εκείνων των πρωτοχριστιανικών χρόνων της Εκκλησίας του Χριστού, τότε που αναρίθημτοι χριστιανοί κάθε ηλικίας και τάξεως θυσιάστηκαν επειδή αγάπησαν τον Χριστό και τους συνανθρώπους τους. Αυτή, λοιπόν, η αγιασμένη μορφή της Λυδίας της Φιλιππησίας μάς καλεί και πάλι εφέτος να μετάσχουμε στον παγκόσμιο αυτό εορτασμό της μεταφοράς και της διαδόσεως του αγίου Ευαγγελίου της σωτηρίας των ανθρώπων μέσα στον τότε κόσμο των ειδώλων και της αποστασίας από τον αληθινό Θεό.

ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΜΕ και πάλι τους αγίους, τους μάρτυρες, τους επισκόπους, τους ιερείς, τους διακόνους, τους μοναχούς και τις μοναχές, αλλά και το πλήθος των λαϊκών χριστιανών, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι οργάνωσαν την κοινωνία μας και τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και ετάφησαν στον ένδοξο αυτό τόπο μας, και ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ με δύναμη ότι κάπου στον ευλογημένο χώρο των Φιλίππων θα ευρίσκεται αναπαυμένο και το τίμιο και αγιασμένο σώμα της αγίας μας, το οποίο και ευχόμεθα να μάς το ανακαλύψει η χάρη του Θεού.

Με αυτές τις σκέψεις σάς προσκαλούμε με την αγάπη του Χριστού μας, να έλθετε και πάλι, τώρα που έφθασε ο εορτασμός της αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στον περικαλλή ιερό Ναό της μαζὺ με το βαπτιστήριό της, που εορτάζει και πανηγυρίζει την ιερή μνήμη της.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα θα ψάλλουμε τον πανηγυρικό Εσπερινό και το ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Μαΐου 2023 θα τελέσουμε από τις 7 το πρωΐ τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία και εν τέλει το ομαδικό Βάπτισμα των ενηλίκων αδελφών μας στο υπαίθριο Βαπτιστήριο και στα νερά του ποταμού Ζυγάκτη.

Σάς αναμένουμε όλους και όλες, για να προσευχηθούμε μαζὺ και να εκφράσουμε την λατρεία μας και την άπειρη ευγνωμοσύνη μας προς τον άγιο Τριαδικό Θεό μας, που μάς εχάρισε το μεγάλο αυτό δώρο, την αγία μας Λυδία την Φιλιππησία.

Με εγκάρδιες πατρικές ευχές και πασχαλινές ευλογίες,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

✞ Ο ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων