08/07/2021 08/07/2021 Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου τελέσθηκε στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Άσπρης Άμμου Καβάλας την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, ημέρα της επετείου μνήμης του μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου αναφέρει: Στις 8 Ιουλίου, ημέρα της επετείου μνήμης του μεγαλομάρτυρος Αγίου...
08 Ιουλίου, 2021 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 22:04

Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων κυρό Προκόπιο

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων κυρό Προκόπιο

Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου τελέσθηκε στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Άσπρης Άμμου Καβάλας την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, ημέρα της επετείου μνήμης του μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου αναφέρει:

Στις 8 Ιουλίου, ημέρα της επετείου μνήμης του μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου η αποστολική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως των Φιλίππων, της Νεαπόλεως και της Θάσου αναβιώνει την ανάμνηση του έργου και της προσφοράς του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου, ο οποίος για 43 ολόκληρα χρόνια ανάλωσε την ζωή του υπηρετώντας τις ανάγκες του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε η αγία μας Εκκλησία και εκτελώντας υψηλά ποιμαντικά και διοικητικά καθήκοντα που του ανέθετε η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο φυσικός και κανονικός διάδοχος του Σεβ. Μητροπολίτης κ. Στέφανος δεν παραλείπει από την πρώτη στιγμή της εκλογής και της ενθρονίσεώς του και σε κάθε ευκαιρία να προβάλλει και να μνημονεύει χρεωστικώς το όνομα του μακαριστού προκατόχου του, διαχειριζόμενος σαν στοργικός πατέρας την πνευματική κληρονομιά που του κατέλιπε ο γεραρός και πολιός Μητροπολίτης Προκόπιος, βαδίζοντας με ασφάλεια και συνέπεια στα βήματα εκείνου.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της τελέσεως της επετειακής Θείας Λειτουργίας στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Άσπρης Άμμου τελέσθηκε νεκρώσιμο τρισάγιο για τον αείμνηστο Μητροπολίτη κυρό Προκόπιο, ο οποίος συνήθιζε τα τελευταία χρόνια να εορτάζει απομονωμένος, με αρχοντική διάκριση και χωρίς περιττές επισημότητες στο Επισκοπείο του στη Θάσο, τελώντας την Θεία Λειτουργία σαν απλός ιερωμένος σε ένα από τα ορεινά και απομεμακρυσμένα Μοναστήρια της, απολαμβάνοντας την ησυχία του πολυαγαπημένου του νησιού και επιβλέποντας ταυτόχρονα την λειτουργία της παρακειμένης Εκκλησιαστικής Κατασκηνώσεως και περιοριζόμενος στις ευχές των κατασκηνωτών παιδιών του.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία και αδιάλειπη και ας έχουμε πάντοτε την αρχιερατική ευχή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων