16/12/2023 16/12/2023 Με τίτλο “Η κρίση επουλώνεται με την αγάπη”, η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης διοργανώνει Έρανο Αγάπης από 17 έως 19 Δεκεμβρίου. Αναφερόμενος στην έννοια και τη σημασία της αγάπης, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στην εγκύκλιο που εξέδωσε για οτν Ερανο Αγάπης μεταξύ άλλων είπε: «Η Αγία μας Εκκλησία διδάσκει ότι το μέτρο...
16 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 11:40

Έρανος Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης με τίτλο “Η κρίση επουλώνεται με την αγάπη”

Διαδώστε:
Έρανος Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης με τίτλο “Η κρίση επουλώνεται με την αγάπη”

Με τίτλο “Η κρίση επουλώνεται με την αγάπη”, η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης διοργανώνει Έρανο Αγάπης από 17 έως 19 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στην έννοια και τη σημασία της αγάπης, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στην εγκύκλιο που εξέδωσε για οτν Ερανο Αγάπης μεταξύ άλλων είπε: «Η Αγία μας Εκκλησία διδάσκει ότι το μέτρο της αγάπης είναι να αγαπάμε χωρίς όρια. Η λέξη και η έννοια της αγάπης έχει παρεξηγηθεί στην εποχή μας. Γίνεται πολύς λόγος για την αγάπη αλλά το περιεχόμενό της λείπει από την καρδιά μας. Είναι το δυνατό και κορυφαίο αίσθημα της ζωής μας που αν απομονωθεί από τον Χριστό τότε βιώνεται ως εγωκεντρική κατάσταση που διαλύει την μέγιστη αρετή της αγάπης».

Στη συνέχεια, ο Σεβαμσιώτατος έκανε έκκληση οι πιστοί να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν τον Έρανο της Αγάπης:

«Οι ημέρες των Αγίων Χριστουγέννων δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας να προσφέρουμε κάτι περισσότερο στους δικούς μας ανθρώπους που χρειάζονται τροφή ή χρήματα ή νοσηλεία ή πάνω από όλα την ζεστασιά και την φροντίδα τη δική μας. Ας γίνουμε εμείς για τους συμπατριώτες μας, τους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη ή θεραπεία για την πληγωμένη αξιοπρέπειά τους, το χαμόγελο για τον βουβό πόνο τους ή γιατρειά στην ξαφνική ασθένειά τους, ή στήριξή τους στο επαχθές οικονομικό δάνειό τους, ή παρέα στην μοναξιά τους. Για αυτούς τους λόγους δεν δυσκολευόμαστε να σας ζητήσουμε να συμμετέχετε και να ενισχύσετε τον ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που θα πραγματοποιηθεί στα χωριά στις 17 Δεκεμβρίου και από 18 έως και 19 Δεκεμβρίου στις πόλεις».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων