18/12/2023 18/12/2023 “Ως χριστιανός αλλά και ως Επίσκοπος της Εκκλησίας υπακούω στην Εκκλησία μου και δεν μπορώ ποτέ να δεχθώ και να νομιμοποιήσω έναν γάμο ομοφυλοφίλων”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Εθνικό Κήρυκα ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται στην Ελλάδα και...
18 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 8:32

Φλωρίνης Ειρηναίος: “Δεν μπορώ ποτέ να δεχθώ και να νομιμοποιήσω έναν γάμο ομοφυλοφίλων”

Διαδώστε:
Φλωρίνης Ειρηναίος: “Δεν μπορώ ποτέ να δεχθώ και να νομιμοποιήσω έναν γάμο ομοφυλοφίλων”

“Ως χριστιανός αλλά και ως Επίσκοπος της Εκκλησίας υπακούω στην Εκκλησία μου και δεν μπορώ ποτέ να δεχθώ και να νομιμοποιήσω έναν γάμο ομοφυλοφίλων”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Εθνικό Κήρυκα ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται στην Ελλάδα και τις εξαγγελίες περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών. 

“Η Ορθόδοξη Πίστη μου μιλάει για δύο φύλα και θα μου επιτρέψετε να πω και η Ιατρική. Όλα τα άλλα λοιπόν και όλες οι άλλες προσπάθειες ή συνήθειες ή μία αλλαγή ας το πούμε κι όλα αυτά τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά στάτους θα έλεγα ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την Εκκλησία. Ο Θεός δημιούργησε άνδρα και γυναίκα και αν δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την κοινωνία θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής κι εγώ ως ιερέας και η Εκκλησία την οποία υπηρετώ, σεβόμαστε, δεν τους κατακρίνουμε αλλά ποτέ δεν μπορούμε να τους δεχθούμε ως πρότυπο στην κοινωνία μας”, συμπλήρωσε.

“Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα κράτος με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία”

Ο Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος μίλησε και για τον πατριωτισμό των κατοίκων της ακριτικής περιοχής της οποίας είναι Ποιμενάρχης, λέγοντας ότι: “Στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ στα άκρα της Δυτικής Μακεδονίας το εθνικό θέμα είναι πρώτο για την καθημερινότητά τους. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίγλωσσοι, ελληνικά και σλάβικα. Υπάρχει η λεγόμενη Βόρεια Μακεδονία που εδώ δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα κράτος με τέτοια ονομασία. Εχουν δώσει μάχες παντού, υπάρχουν μνημεία και τάφοι Μακεδονομάχων. Παντού υπάρχουν οικογένειες που θρηνούν και καμαρώνουν συγχρόνως για τα θύματα του Μακεδονικού Αγώνα. Ισως οι διακρατικές συμφωνίες είναι διαφορετικές, αλλά ο καθένας ξέρει το σπίτι του καλύτερα από οποιοδήποτε κέντρο των Αθηνών ή κάποιον διεθνή Οργανισμό που καθορίζει κάποιες ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων