15/02/2024 16/02/2024 Για το επίμαχο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στην εκπομπή «Ραδιοεφημερίδα» του True Story Radio με την Αναστασία Κοτζακόλιου, κάνοντας λόγο για έναν νόμο που από ό,τι φαίνεται θα περάσει καθώς τον στηρίζουν τρία κόμματα, προσθέτοντας, επίσης, ότι «δώσαμε πολύ σημασία...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2024 - 2:30

Φλωρίνης Ειρηναίος για νομοσχέδιο ομόφυλων: «Εύχομαι να τους φωτίσει ο Θεός σήμερα στη Βουλή»

Διαδώστε:
Φλωρίνης Ειρηναίος για νομοσχέδιο ομόφυλων: «Εύχομαι να τους φωτίσει ο Θεός σήμερα στη Βουλή»

Για το επίμαχο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στην εκπομπή «Ραδιοεφημερίδα» του True Story Radio με την Αναστασία Κοτζακόλιου, κάνοντας λόγο για έναν νόμο που από ό,τι φαίνεται θα περάσει καθώς τον στηρίζουν τρία κόμματα, προσθέτοντας, επίσης, ότι «δώσαμε πολύ σημασία στην όλη διαδικασία, που αφορά ελάχιστο κόσμο».

Προσέθεσε πως ποτέ καμία Κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε τόσο έντονα με μια ελάχιστη μερίδα ανθρώπων και αυτό είναι «ανησυχητικό», λέγοντας πως η Εκκλησία είπε την άποψή της, με ανακοινώσεις, ενημερώσεις και επιστολές προς τους βουλευτές, θέτοντας τους βουλευτές προ των ευθυνών του.

Ακούστε τη συνέντευξη:

«Η δημοκρατία με τέτοιες διαδικασίες βιάζεται», είπε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, προσθέτοντας πως η Εκκλησία ποτέ δεν τα έχει με πρόσωπα, σημειώνοντας πως σέβεται τα άτομα, προτείνοντας αντ’ αυτού μετάνοια και λέγοντας πως: «Κατανοούμε τους βουλευτές γιατί φάνηκε ότι δεν είναι ελεύθεροι στο ελληνικό κοινοβούλιο και αυτό είναι ανησυχητικό».

Ερωτηθείς αν θα παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες της Μητρόπολης για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο ιεράρχης απάντησε πως «οι πόρτες της Εκκλησίας είναι ανοιχτές για όλους».

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές ζήτησαν την άποψη του Μητροπολίτη για το θέμα, με τον Σεβασμιώτατο να σημειώνει πως «αυτό που τους είπα είναι ότι ρωτήστε τα παιδιά σας και τη γυναίκα σας ή τον άνδρα σας για το τι πρέπει να ψηφίσετε».

Επανέλαβε πως η Εκκλησία θα είναι ενάντια στην ισοπέδωση, που οδηγεί στο σκοτάδι, προσθέτοντας πως η κίνηση των ΛΟΑΤΚΙ+ θα οδηγήσει πιθανώς σε γάμο με περισσότερους από δύο ανθρώπους ή με κάποιο τετράποδο, όσο και κι αν αυτό φαίνεται υπερβολικό, σημειώνει.

Για το θέμα της βάπτισης που θα κληθεί η Εκκλησία να αντιμετωπίσει, οΣεβασμιώτατος Mητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος απάντησε πως ο νηπιοβαπτισμός είναι πνευματικό θέμα και «όταν δεν θα υπάρχει πνευματική χριστιανική οικογένεια, τότε η εκκλησία μπορεί να επαναπροσδιορίσει τον θεσμό του νηπιοβαπτισμού», είπε με νόημα, λέγοντας πως όταν θα έρθει η ώρα η εκκλησία θα το εξετάσει.

«Η εκκλησία είναι κατ’ εξοχήν χώρος των πνευματικών δικαιωμάτων, όχι όμως της καταστροφής», ανέφερε επίσης.

Τέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές, ζήτησε να τιμήσουν τον λαό που εκπροσωπούν με την ψήφο τους, λέγοντας πως δεν μπορεί ο ίδιος να καθορίσει τι θα ψηφίσουν.

(Πηγή: e-ptolemeos.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων