21/09/2022 21/09/2022 Το Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας με την Παιδική Χορωδία και το Νεοσύστατο Εφηβικό – Νεανικό Χορευτικό του θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!» που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 από Μικρασιατική καταστροφή, στις 8 Οκτωβρίου, στο...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:50

Η Μητρόπολη Φλωρίνης θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!» στο Καλλιμάρμαρο

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Φλωρίνης θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!» στο Καλλιμάρμαρο

Το Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας με την Παιδική Χορωδία και το Νεοσύστατο Εφηβικό – Νεανικό Χορευτικό του θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!» που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 από Μικρασιατική καταστροφή, στις 8 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Χίλια ενιακόσια είκοσι δύο (1922) παιδιά και νέοι χορεύουν και τραγουδούν για τις αλησμόνητες πατρίδες! Πενήντα πέντε (55) χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συμπράξουν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Η Παιδική Χορωδία συμμετείχε και πέρυσι σε αντίστοιχη εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το νέο χορευτικό μόλις την προηγούμενη Κυριακή έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών.

Οι προετοιμασίες για την επάξια εκπροσώπηση της Μητρόπολης είναι πυρετώδεις. Συγκεκριμένα, οι πρόβες πραγματοποιούνται:

i. για την Παιδική Χορωδία κάθε Κυριακή από τις 11πμ έως τις 2μμ στην αίθουσα της Μητρόπολης απέναντι από το Μητροπολιτικό Μέγαρο (Μητρ. Ιωαννικίου & Μητροπόλεως γωνία). Οι ακροάσεις νέων μελών της χορωδίας έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται. Την προετοιμασία της χορωδίας έχει η κ. Φωτεινή Γκιουλέκα.

ii. για το Εφηβικό – Νεανικό Χορευτικό κάθε Σάββατο στις 7μμ στο Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» (Ηπείρου 50, Πλ. Ηρώων, Φλώρινα).

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 6μμ στο Κέντρο Νεότητας θα γίνει η έναρξη Νέων Χορευτικών Τμημάτων α) για παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου και β) για Γονείς.

Χοροδιδάσκαλος όλων των Τμημάτων είναι η κ. Ελευθερία Τρύφωνος, Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με Ειδικότητα στους Παραδοσιακούς Χορούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων