05/01/2022 05/01/2022 Εξαιτίας της εκτίναξης του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, δεν θα πραγματοποιήσουν τελετές Αγιασμού των Υδάτων σε χώρους εκτός των Ιερών ναών στα διοικητικά όρια της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, εκτός από τις δημόσιες τελετές αγιασμού των υδάτων που γίνονταν στο ποταμό Σακουλέβα, σε λίμνες και λιμνοδεξαμενές χωριών...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2022 - 15:26

Mαταιώνεται η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον ποταμό Σακουλέβα

Διαδώστε:
Mαταιώνεται η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον ποταμό Σακουλέβα

Εξαιτίας της εκτίναξης του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, δεν θα πραγματοποιήσουν τελετές Αγιασμού των Υδάτων σε χώρους εκτός των Ιερών ναών στα διοικητικά όρια της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, εκτός από τις δημόσιες τελετές αγιασμού των υδάτων που γίνονταν στο ποταμό Σακουλέβα, σε λίμνες και λιμνοδεξαμενές χωριών και κωμοπόλεων, ματαιώνονται και οι αγιασμοί που πραγματοποιούσαν οι ιερείς στις κατοικίες των πιστών.

Οι ακολουθίες του αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθούν μόνο εντός των ναών της Μητρόπολης.

Παρακάτω διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι κατά το τρέχον έτος, λόγω έξαρσης της πανδημίας τού κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η ρίψη τού Τιμίου Σταυρού σε χώρους έξω από τούς Ι. Ναούς (ποτάμια, λίμνες, σιντριβάνια κ.λπ.), της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας. Επιπλέον, οι ιερείς δεν θα αγιάσουν τα σπίτια όπως συνέβαινε παλαιότερα. Η ακολουθία θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσα στους Ι. Ναούς, σύμφωνα με τα νομοθετημένα μέτρα προστασίας από την covid-19. Παρακαλείται ο πιστός λαός για την υποδειγματική εφαρμογή των παραπάνω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων