16/05/2021 16/05/2021 Στην αποκάλυψη ότι η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας έχει περισσότερες από 30 θέσεις κενές προέβη ο Σεβασμιώτατος εγχώριος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων και εορτή της Παναγίας της Πελαγονίτισσας, όταν και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αγαθαγγέλου Ταλίδη. O π. Αγαθάγγελος, ο οποίος διακόνησε τον...
16 Μαΐου, 2021 - 22:08

Μεγάλη έλλειψη ιερέων στη Μητρόπολη Φλωρίνης-Χειροτονία πρεσβυτέρου σήμερα

Διαδώστε:
Μεγάλη έλλειψη ιερέων στη Μητρόπολη Φλωρίνης-Χειροτονία πρεσβυτέρου σήμερα

Στην αποκάλυψη ότι η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας έχει περισσότερες από 30 θέσεις κενές προέβη ο Σεβασμιώτατος εγχώριος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων και εορτή της Παναγίας της Πελαγονίτισσας, όταν και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αγαθαγγέλου Ταλίδη.

O π. Αγαθάγγελος, ο οποίος διακόνησε τον οικείο επίσκοπο επί δέκα συναπτά έτη, ήταν το «δεξί χέρι» στις λειτουργίες που τελούσε ο Σεβασμιώτατος (έτσι τον χαρακτήρισε ο ίδιος), ο οποίος και τον ευχαρίστησε για όλο αυτό διάστημα. Ωστόσο, ελλείψει ιερέων και προς κάλυψη των αναγκών της Μητροπόλεως, σήμερα, ημέρα γιορτής της Παναγίας για τη Φλώρινα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της πόλης τελέστηκε η χειροτονία του π. Αγαθάγγελου κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μάλιστα, του αποδόθηκε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου, ενώ ο Σεβασμιώτατος του ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα και καλή διακονία.

Παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, μέλη της οικογενείας του π. Αγαθαγγέλου, καθώς και ο επιτρεπόμενος αριθμός πιστών, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων