09/10/2023 09/10/2023 Ιερά Σύνοδος – Δημήτρης Στρουμπάκος Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ο οποίος έλαβε 61 ψήφους. Στο τριπρόσωπο έλαβαν μέρος οι Αρχιμανδρίτες Νικόλαος Κλάδης ο οποίος έλαβε 4 ψήφους και Στέφανος Δεβρελής ο οποίος έλαβε 2 ψήφους. Ο...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 15:10

Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης

Ιερά Σύνοδος – Δημήτρης Στρουμπάκος

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ο οποίος έλαβε 61 ψήφους.

Στο τριπρόσωπο έλαβαν μέρος οι Αρχιμανδρίτες Νικόλαος Κλάδης ο οποίος έλαβε 4 ψήφους και Στέφανος Δεβρελής ο οποίος έλαβε 2 ψήφους.

Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1974. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1997 και πρεσβύτερος το 2002.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ. και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Πάφου, ενώ φοιτά στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Βιοηθική» της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ..

Είναι από το 2000 Διευθυντής του Σταυριδείου Εκκλησιαστικού Ιδρυματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός». Το 2004 διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και είναι γενικός υπεύθυνος όλων των υπηρεσιών και των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων