28/11/2023 28/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, από 20 έως 28 Νοεμβρίου επισκέφθηκε μία σειρά από Ιερές Μονές, Ιερούς Ναούς τηςς Φλώρινας, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου, τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη και τους υπαλλήλους του Δήμου. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ο Σεβαμσιώτατος επισκέφθηκε: i. την Ιερά...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 20:05

Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Φλωρίνης

Διαδώστε:
Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Φλωρίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, από 20 έως 28 Νοεμβρίου επισκέφθηκε μία σειρά από Ιερές Μονές, Ιερούς Ναούς τηςς Φλώρινας, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου, τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου ο Σεβαμσιώτατος επισκέφθηκε:

i. την Ιερά Μονή Αγ. Αυγουστίνου Φλωρίνης, όπου τον υποδέχθηκε η Αδελφότητα της Μονής και τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη, παρουσία του Σεβ. Μητρ. πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου και του Σεβ. Μητρ. Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.
ii. την Ιερά Μονή Αγ. Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου, όπου τον υποδέχθηκε η Αδελφότητα της Μονής.
iii. την Ιερά Μονή Αγ. Μάρκου Πρώτης Φλωρίνης όπου τον υποδέχθηκε η Αδελφότητα της Μονής και Χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της Αγρυπνίας για την Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, παρουσία του Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Χοροστάτησε και Λειτούργησε, αντίστοιχα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Αικατερίνης Σ.Σ. Ιωαννίδη Φλώρινας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προέβη σε χειροθεσία Αναγνώστου.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης.

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον:
i. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου. Συνομίλησε και ευλόγησε τους υπαλλήλους της Π.Ε Φλώρινας οι οποίοι τον περίμεναν και τον δέχθηκαν με εγκαρδιότητα.
ii. Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη και τους υπαλλήλους του Δήμου στους οποίους ευχήθηκε τα δέοντα και τους ευλόγησε. Στην συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων