20/02/2024 20/02/2024 Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του το διάστημα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Ο Σεβασμιώτατος το διάστημα 11 έως 14 Φεβρουαρίου βρισκόταν στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση θεμάτων που αφορούν στην Ιερά Μητρόπολη. Πραγματοποίησε επίσκεψη στον...
20 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:57
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 19:24

Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης

Διαδώστε:
Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του το διάστημα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Ο Σεβασμιώτατος το διάστημα 11 έως 14 Φεβρουαρίου βρισκόταν στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση θεμάτων που αφορούν στην Ιερά Μητρόπολη. Πραγματοποίησε επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, υπέβαλε τα σέβη και τις ευχές του για την 16η επέτειο από την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για ζητήματα και δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και έλαβε κατευθύνσεις και υποστηρικτικές συμβουλές του.

Επίσης, συνάντησε τον Διευθυντή της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, με τον οποίο συνεργάστηκε για την προώθηση φιλανθρωπικών δράσεων στην Ιερά Μητρόπολη ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Τετάρτη 14/2 

Απόγευμα:
Επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και μίλησε στη σύναξη νέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

• Τετάρτη 15/2 

Επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρο, Βοηθό Επίσκοπο και Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Απόγευμα:

Παρέστη στην κοπή και ευλόγησε τη βασιλόπιτα των μαθητριών και των μαθητών της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, παρουσία της Διοικήτριας της Σχολής, Πυράρχου Αρχοντίας Σερέτη.

• Παρασκευή 16/2

Δέχτηκε την επίσκεψη της κας Πολύτιμη Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

• Σάββατο 17/2 

Απόγευμα:

Παρέστη στην κοπή και ευλόγησε τη βασιλόπιτα της ομάδας Χάντμπολ (Handball) «Αμύντας» Αμυνταίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.
Παρέστη ως τιμώμενο πρόσωπο της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων, στην ημερίδα με θέμα « Η Εκκλησία και η Παιδεία στον Πόντο», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Στέγης.

Εκπροσωπήθηκε από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. κ. Νικηφόρο Μανάδη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «Εορδαία: η ακτινοβόλος εστία του ελληνικού θαύματος», του εκπαιδευτικού κ. Θέμη Απατσίδη, Εκπαιδευτικού, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

• Κυριακή 18/2 

Τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τίμησε τον επί 43 χρόνια ιερέα και εφημέριο της κοινότητας Μεσοβούνου, πρωτοπρεσβύτερο κ. Ιωάννη Καραβασιλειάδη.

Παρέστη στην κοπή και ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου ΑμεΑ ΠΕ Κοζάνης Δυτικής Μακεδονίας στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και πλήθος πολιτικών, φορέων, συλλόγων και φίλων του Συλλόγου.

Επισκέφτηκε τα Γραφεία του Παραρτήματος Πτολεμαΐδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρουσία της Προέδρου κας Κούλας Πουλασιχίδου.

Απόγευμα:

Τέλεσε πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στο παρεκκλήσιο της Αγίας Φιλοθέης στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Χριστιανική Ελπίς» Πτολεμαΐδας. Κατόπιν, παρέστη στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησαν τα παιδιά και οι νέες των κατηχητικών συνάξεων της Αδελφότητος και εκφώνησε την κεντρική ομιλία με θέμα: «Η γυναίκα στην Ορθόδοξη Εκκλησία», αναλύοντας την εξέχουσα θέση και τον πολυσχιδή ρόλο της γυναίκας εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον ιδιαίτερο σεβασμό και τη φροντίδα της Εκκλησίας για τη γυναικεία φύση, που αποτελεί πηγή της ζωής.

Παρέστη στην κοπή και ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου, με τη συμμετοχή των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των ιεροψαλτών, των ιεροπαίδων και των συνεργατών του Ιερού Ναού.

 

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων