21/12/2022 21/12/2022 Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:00μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου έλαβε χώρα η Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, υπό τον τίτλο: «Ἡ ζωή ἐν φάτνη καί ἐν Ἰορδάνῃ» και περιελάμβανε Ύμνους του Αγίου και Ιερού Δωδεκαημέρου και Βυζαντινά Κάλαντα.   Τη Μουσική Εσπερίδα διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2022 - 14:08

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στο Αμύνταιο

Διαδώστε:
Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στο Αμύνταιο

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:00μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου έλαβε χώρα η Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, υπό τον τίτλο: «Ἡ ζωή ἐν φάτνη καί ἐν Ἰορδάνῃ» και περιελάμβανε Ύμνους του Αγίου και Ιερού Δωδεκαημέρου και Βυζαντινά Κάλαντα.

 

Τη Μουσική Εσπερίδα διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Η Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής πραγματοποιήθηκε από την Χορωδία της Μουσικής Αδελφότητος του ιστορικού Συλλόγου«Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», υπό την Διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Μουσικοδιδασκάλου και Χοράρχου, κ. Βασιλείου Δόντσιου.

Την παρουσίαση και την αφήγηση της Μουσικής Εσπερίδος ανέλαβε ο Ηλίας Μογλενίδης, Λαϊκός Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν οι Απονομές Τιμητικών Διακρίσεων, στη μνήμη του αοιδίμου Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου Στεφάνου Δόντσιου, στον Πρόεδρο Στυλιανό Δόντσιο, στον Χοράρχη Βασίλειο Δόντσιο και στον Παρουσιαστή-Αφηγητή Ηλία Μογλενίδη.

Στη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεωνάς Αθανασίαδης, ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου Γεώργιος Μογλενίδης, κληρικοί και ιεροψάλτες από τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Φλωρίνης και Αμυνταίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Στυλιανός Δόντσιος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, εκπρόσωποι των Αρχών, των Φορέων και των Πολιτιστικών Συλλόγων, Φίλοι της πατρώας Θρησκευτικής Ελληνικής Βυζαντινής Μουσικής Τέχνης και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων