27/02/2023 27/02/2023 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες στη Φλώρινα, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, ο οποίος φιλοφρόνως του παρεχώρησε την χοροστασία κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό, «της συγγνώμης», που τελέσθηκε , εν πληθούση εκκλησία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης. Κηρύσσων τον θείο λόγο, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ....
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2023 - 11:05

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεοκλήτου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεοκλήτου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες στη Φλώρινα, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, ο οποίος φιλοφρόνως του παρεχώρησε την χοροστασία κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό, «της συγγνώμης», που τελέσθηκε , εν πληθούση εκκλησία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοκλήτου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του ύμνου «Το Στάδιον των Αρετών ηνέωκται, οι βουλόμενοι αθλήσαι προσέλθετε», περιγράφοντας τον πνευματικό αγώνα κάθε Χριστιανού, προκειμένου να εορτάσει αξίως χαράς τα Ευαγγέλια της Αναστάσεως Χριστού.

Ευχήθηκε, τέλος, πολυχρόνιο υγεία στον Γέροντα Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, προς τον οποίο κατέθεσε τον σεβασμό και την αγάπη του και από τον οποίο δέχθηκε τις πατρικές ευχαριστίες του.

Προ του τέλους της Ακολουθίας, κατά το έθος, οι πιστοί ασπάσθησαν τον Τίμιο Σταυρό και συνεχώρησαν αλλήλους.

Με πληροφορίες από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων