30/09/2022 30/09/2022 Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος απευθύνει μήνυμα σέ όλους του γονείς σχετικό με την Παγκοσμιοποίηση, που όπως αναφέρει, ισοπεδώνει πολιτισμούς, ήθη, έθιμα, αξίες και συνειδήσεις. Αναλυτικά στο μήνυμα αναφέρεται:   Είσαι γονιός; Σε ενδιαφέρει! – Είσαι γονιός; Έχει σκεφθεί, όταν ισοπεδώνονται τα πάντα, πώς το παιδί σου θα σταθεί όρθιο σ’ αυτή την κοινωνία;...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 14:51

Αφυπνιστικό μήνυμα της Μητρόπολης Φωκίδος προς τους γονείς

Διαδώστε:
Αφυπνιστικό μήνυμα της Μητρόπολης Φωκίδος προς τους γονείς

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος απευθύνει μήνυμα σέ όλους του γονείς σχετικό με την Παγκοσμιοποίηση, που όπως αναφέρει, ισοπεδώνει πολιτισμούς, ήθη, έθιμα, αξίες και συνειδήσεις. Αναλυτικά στο μήνυμα αναφέρεται:

 

Είσαι γονιός; Σε ενδιαφέρει!

– Είσαι γονιός; Έχει σκεφθεί, όταν ισοπεδώνονται τα πάντα, πώς το παιδί σου θα σταθεί όρθιο σ’ αυτή την κοινωνία;

– Η μόνη δύναμη αντίστασης που έχει δοκιμαστεί 2000 χρόνια και άντεξε, είναι η Εκκλησία. Όποιος είναι συνδεδεμένος γερά με την Εκκλησία, τον Χριστό και το Ευαγγέλιο είναι ο μόνος που μπορεί να πει ΟΧΙ στο ισοπέδωμα!

– Θέλεις η οικογένειά σου να κρατηθεί ενωμένη ως το τέλος ή ένα διαζύγιο να τη διαλύσει;

– Πιστεύεις ότι αυτοί που διαχειρίζονται την τύχη σου και κυβερνούν λαούς και έθνη, θέλουν την ορθόδοξη οικογένεια όρθια ή δημιουργούν νέο πρότυπο ζωής, οικογένειας και απομονωμένου ανθρώπου; (ελεύθερη συμβίωση, μονογονεϊκή οικογένεια, ομόφυλα ζευγάρια, σπίτι χωρίς Θεό, αρχές και αξίες).

– Σκέφθηκες ποια πρότυπα προβάλλει καθημερινά η τηλεόραση και το διαδίκτυο στα παιδιά μας και σε εμάς;

– Καταλαβαίνεις ότι το κακό δεν κτυπά μόνο τη διπλανή πόρτα, αλλά και τη δική μας;

– Έχεις αντιληφθεί ότι ηγέτες κροίσοι και τραπεζίτες, ιδιοκτήτες καναλιών, μαθαίνουν στα παιδιά μας τον «δρόμο τον σωστό»;

– Δεν ακούς ότι ενώ μας μιλούν καθημερινά για ειρήνη, μας βομβαρδίζουν με απειλές, οι δυνάμεις πνευματικής κατοχής των λαών και οι ανθρωπιστές;

– Δεν βλέπεις ότι με την εισβολή ξένων ηθών στη χώρα μας «η Νέα Τάξη μάς καλεί να γίνουμε κονσέρβες στην ίδια μηχανή»;

– Πότε θα κατανοήσουμε ότι την Πίστη, την Αγάπη, την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη θέλει να εξαφανίσει ο δήθεν εκσυγχρονισμός και οι δήθεν ενδιαφερόμενοι για την πρόοδό μας;

– Ας επιστρέψουμε στον τακτικό εκκλησιασμό με την οικογένειά μας στους ναούς και στα μοναστήρια μας, που είναι προπύργια αντιστάσεως.

– Απόκτησε πνευματικό οδηγό (εξομολόγο) εσύ και τα παιδιά σου.

– Παρακολούθησε ορθόδοξες πνευματικές ομιλίες στους ναούς μας ή στο διαδίκτυο (ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο από ορθόδοξους κληρικούς της Εκκλησίας μας).

– Ό,τι έκανε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και οι διδάσκαλοι του Γένους σε δύσκολα χρόνια σκλαβιάς και κατοχής από τις ξένες δυνάμεις, ίδια βήματα των αγίων βαδίζει και σήμερα η Εκκλησία μας, για να σταθεί όρθια και πάλι η οικογένεια, τα νειάτα και το γένος των Ελλήνων.

– Συστοιχήσου κι εσύ στον αγώνα αυτό της Εκκλησίας μας. Είναι ο μόνος δρόμος, η μόνη λύση και η μόνη εστία αντίστασης για τη σωτηρία μας από τις ξένες δυνάμεις πνευματικής κατοχής του λαού μας, που μας θέλουν χωρίς οικογένεια, χωρίς μόρφωση, μέσα στα ναρκωτικά και κάθε είδους εξαρτήσεις;

– Ισχυρή πηγή αντίστασης, ώστε τα παιδιά και οι νέοι μας να σταθούν όρθια μπροστά στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης, είναι οι ενοριακές συναντήσεις παιδιών και νέων στους Ιερούς Ναούς μας.

– Ας προτρέψουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες αυτές συναντήσεις εκκλησιασμού και κατήχησης στις κατά τόπους ενορίες μας.

– Πληροφορηθείτε αναλυτικότερα το πρόγραμμα συναντήσεων των παιδιών και των νέων από τη σελίδα του Γραφείου Νεότητας στο: https://www.neotitafokid.gr

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο κατηχητικό και αφυπνιστικό έργο των συνάξεών του.

I.M. Fokidos pros goneis

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων