08/01/2021 09/01/2021 “Προσυπογράφω τα όσα εύστοχα και καίρια επισημαίνει παρακάτω η δόκιμη δημοσιογραφική γραφίδα του κ. Μανώλη Κοττάκη. Τα απευθύνω ως «Ανοικτή Επιστολή» στον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδος, ο όποιος με πολλή σπουδή και υπερβάλλοντα ζήλο -παραμονή των Θεοφανείων- ως εκπρόσωπος της κοσμικής εξουσίας, με αυταρχισμό και ασυδοσία ανέλαβε να επικοινωνήσει με την πλειάδα των ιερέων μας και...
08 Ιανουαρίου, 2021 - 22:12
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 8:23

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδος

Διαδώστε:
Ανοιχτή επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδος

“Προσυπογράφω τα όσα εύστοχα και καίρια επισημαίνει παρακάτω η δόκιμη δημοσιογραφική γραφίδα του κ. Μανώλη Κοττάκη. Τα απευθύνω ως «Ανοικτή Επιστολή» στον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδος, ο όποιος με πολλή σπουδή και υπερβάλλοντα ζήλο -παραμονή των Θεοφανείων- ως εκπρόσωπος της κοσμικής εξουσίας, με αυταρχισμό και ασυδοσία ανέλαβε να επικοινωνήσει με την πλειάδα των ιερέων μας και να υποδείξει με πολιτική λόχου δύσβατες περιοχές άσκησης του ιερατικού τους λειτουργήματος”. Αυτά αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος σε επίκαιρη ανοικτή επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδος.

“Ο ίδιος προσωπικά δεν λειτουργώ ποτέ με σκοπό την οδηγία ή την επιτίμηση. Ωστόσο δεν δικαιούμαι να κλείσω τα σπλάχνα μου στην αγωνία του ποιμνίου μου και στην οιμωγή του λαού μου. Και δεν εκχωρώ σε κανέναν την Αρχιερατική μου διακονία” συνεχίζει σε έντονο ύφος στην ίδια επιστολή του.

Ο Σεβασμιώτατος καταλήγει: “Επειδή ο κ. Διευθυντής ζήτησε να με δει προσωπικά -και βέβαια θα τον δεχθώ- τον παρακαλώ, μέχρι τότε, να αναγνώσει προσεκτικά τα παρακάτω γραφόμενα και να μελετήσει με προσοχή τις διαπιστωτικές προτάσεις του δημοσιεύματος έτσι ώστε να βοηθήσει και μένα στην κατανόηση των ειρημένων κρίσεων, στοχαστικών αληθειών και προβληματισμών, γιατί αν και διετέλεσα επί τρεις σχεδόν δεκαετίες εκπαιδευτικός πάντοτε επιλέγω τη θέση του μαθητού και της μαθητείας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων