07/09/2020 07/09/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, επέλεξε το Τρίκορφο Φωκίδος και συγκεκριμένα την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί η προσευχητική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού και του Οσίου Θεοκτίστου μεγάλου ασκητού της ερήμου,...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 12:41

Εόρτασε τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Φωκίδος

Διαδώστε:
Εόρτασε τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Φωκίδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, επέλεξε το Τρίκορφο Φωκίδος και συγκεκριμένα την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί η προσευχητική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού και του Οσίου Θεοκτίστου μεγάλου ασκητού της ερήμου, ημέρα που ο Μητροπολίτης Φωκίδος άγει τα ονομαστήριά του.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την εορτή, αρκετοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως προσήλθαν να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο. Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τον Μητροπολίτη Φωκίδος, ήταν η προσέλευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα στο γυναικείο μοναστήρι και αμέσως μετά ανήλθαν στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Σεβασμιώτατος ανεπίσημα δέχθηκε ευχές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο που προσήλθε να ευχηθεί, επίσης δέχθηκε ευχές από κληρικούς και λαϊκούς.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων