07/12/2019 07/12/2019 Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, 5-6 Δεκεμβρίου 2019 στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης, όπου προϊστάμενος του Ιερού Ναού είναι ο Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Καραγιάννης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε...
07 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 11:38

Εορτή και Χειροτονία ιερέως επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ. Φωκίδος

Διαδώστε:
Εορτή και Χειροτονία ιερέως επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ. Φωκίδος

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, 5-6 Δεκεμβρίου 2019 στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης, όπου προϊστάμενος του Ιερού Ναού είναι ο Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Καραγιάννης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος, Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. και ιερείς της Μητροπόλεώς μας. Ο Πρωτοσύγκελλος στο λόγο του μίλησε για τα χαρίσματα του Αγίου Νικολάου που οφείλει κάθε κληρικός να τα έχει και τα οποία συνήντησε στο πρόσωπο του εκλεκτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Θεοκτίστου. Χαρίσματα τα οποία φάνηκαν από την πρώτη στιγμή που ήρθε ως Μητροπολίτης στην Φωκίδα και τα οποία αποτυπώθηκαν σε ειδική έκδοση βιβλίου για τα 46 χρόνια ιερωσύνης από τα οποία 10 χρόνια Αρχιερωσύνης.

Εν συνεχεία ακολούθησε μεγάλη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της Άμφισσας και μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού προσφέρθηκε κέρασμα.

Ανήμερα της εορτής στην Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πρωτοπρεσβ. του Οικουμενικού Θρόνου Αθανάσιο Μελισσάρη, καθώς και ιερείς της Ι.Μ. Φωκίδος και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος Αρχιδιακόνου της Ι.Μ. Φωκίδος Βασιλείου Βλάση.

Με λόγους πατρικούς και αγάπης ο Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε στον νεοχειροτονούμενο για τη νέα του διακονία και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για όλα αυτά που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στην Ι. Μητρόπολη.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε προς τους πιστούς που είχαν κατακλίσει τον Ι. Ναό και τόνισε για το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά και η βιωτή του κάθε ιερέως, διότι έχουμε κάποιες φορές ιερείς που δεν τιμούν το ράσο, το λαό του Θεού και την Εκκλησία Του.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Βασίλειο Βλάση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων