08/01/2024 09/01/2024 Με τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων έκλεισε λαμπρά στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος ο λατρευτικός κύκλος του «Αγίου Δωδεκαημέρου» όπως τον έχει ονομάσει η Εκκλησία μας. Την ημέρα των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 0:32

Η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Με τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων έκλεισε λαμπρά στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος ο λατρευτικός κύκλος του «Αγίου Δωδεκαημέρου» όπως τον έχει ονομάσει η Εκκλησία μας.

Την ημέρα των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πόλη της Ιτέας για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της πόλεως για τον αγιασμό των υδάτων.

Η πομπή για τη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκτιστο συνοδευόμενο από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και τους τοπικούς άρχοντες, τον Βουλευτή του Νομού μας και Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, την πρώην Βουλευτή του Νομού Φωκίδος, τον νυν Αντιπεριφερειάρχη του Νομού Φωκίδος, τον Δήμαρχο Δελφών συνοδευόμενο από Δημοτικούς Συμβούλους, την Περιφερειακή Σύμβουλο (Π.Ε. Φωκίδας), την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Νομού Φωκίδος, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φωκίδος, τον Διευθυντή Νοσοκομείου Αμφίσσης, την Πρόεδρο της Κοινότητας Κίρρας κ.α.

Την πομπή της λιτανείας του Τιμίου Σταυρού καθώς και της εικόνας των Θεοφανείων, συνόδευε η φιλαρμονική μπάντα Ιτέας, μέχρι και το λιμάνι όπου εκεί βρισκόντουσαν χιλιάδες κόσμου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων