21/11/2023 21/11/2023 Η “αγαθή γη” της κατά Φωκίδα Εκκλησίας, τίμησε τον Ιεροκήρυκα καλλιεργητή της Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία. Με την ευλογία του Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη και τη λήξη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του εκλεκτού βιβλίου “Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ, ΩΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΦΩΚΙΔΟΣ”, νέου πονήματος υικής αγάπης του Αρχιμανδρίτου κ. Νεκταρίου Καλύβα, Ιεροκήρυκος...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 14:04

Ιτέα: Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, ως Ιεροκήρυξ Φωκίδος”

Διαδώστε:
Ιτέα: Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, ως Ιεροκήρυξ Φωκίδος”

Η “αγαθή γη” της κατά Φωκίδα Εκκλησίας, τίμησε τον Ιεροκήρυκα καλλιεργητή της Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία.

Με την ευλογία του Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη και τη λήξη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του εκλεκτού βιβλίου “Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ, ΩΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΦΩΚΙΔΟΣ”, νέου πονήματος υικής αγάπης του Αρχιμανδρίτου κ. Νεκταρίου Καλύβα, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος, το απόγευμα της Κυριακής 19ης Νοεμβρίου 2023, από τις 18:00´, στο Κυριακοπούλειο Πνευματικό Κέντρον Ιτέας, επί της οδού Ηλία Τρίγκα 47.

Την πνευματική εκδήλωση συντόνισε ο Θεολόγος Συγγραφεύς κ. Εμμανουήλ Μελινός, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για την εξέχουσα προσωπικότητα του Μακαριστού Ιεράρχου Ιερεμίου και το βιβλίο, μίλησαν:

Ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως, στενότατος Συνεργάτης του αλήστου μνήμης Αρχιερέως, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Ιχνηλατώντας την ζωήν ενός ανθρώπου του Θεού”·

Ο Αρχιμανδρίτης κ. Μελέτιος Στάθης, Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων και της παραθρησκείας, κτίτωρ και Πνευματικός της Ι. Μονής Αγίων Νηπίων Δερβενοχωρίων, με τίτλον “Εμπειρίες από τον πατέρα Ιερεμίαν”·

Ο Πρωτοπρεσβύτερος ιατρός καθηγητής π. Ευάγγελος Παπανικολάου ” Στιγμές ηρεμίας, στιγμές τρικυμίας, με τον π. Ιερεμίαν”·

Η Μοναχή Νικοδήμη εκ της Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου “Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρός Ιερεμίας, ως διάκονος, ιεροκήρυξ και διδάσκαλος της Ι. Μητροπόλεως Αττικής και Μεγαρίδος, κατά τα έτη 1969-1974” και ο πανοσιολογιώτατος Συγγραφεύς κ. Νεκτάριος, αναπτύξας το θέμα “Η γνωριμία μου με τον π. Ιερεμία-βιωματικές εμπειρίες”.

Αποσπάσματα του λίαν κατατοπιστικού έργου, ανέγνωσε ο συντονιστής της πνευματικής τραπέζης, κ. Εμμανουήλ Μελινός.

Συγκίνησιν, επίσης, εις το κατάμεστον αμφιθέατρο, προεκάλεσε η φήμη του εν τοις ουρανοίς αυλιζομένου Μητροπολίτου Ιερεμίου, την οποίαν κλαίων απέδωσεν ο μαθητής της δευτέρας Δημοτικού, Νεκτάριος.

Προεβλήθησαν έξι videos, από την αυταπαρνητική ζωή του κεκοιμημένου Αρχιθύτου, χαρακτηριστικά της μεγαλωστί μεγάλης προσφοράς του ως λειτουργού, ποιμένος, ιεροκήρυκος και ακαδημαικού διδασκάλου.

Εν κατακλείδι, οφειλετικώς, σύσσωμο το πολυπληθές ακροατήριον έψαλε την φήμη του ευλογούντος ποιμενάρχου κ. Θεοκτίστου.

Να έχωμε τις θεοπειθείς ευχές και ευλογίες του Γέροντος π. Ιερεμίου, από το επουράνιον Θυσιαστήριον, όπου παρεδρεύει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων