03/01/2024 03/01/2024 Σε κλίμα εορταστικό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, για τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητρόπολης και τις οικογένειές τους. Την βασιλόπιτα έκοψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Θεόκτιστος στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου, του Γενικού Αρχιερατικού, των Αρχιερατικών Επιτρόπων, Ηγουμένων, Ηγουμενισσών, κληρικών, μοναχών και μοναζουσών. Την εκδήλωση...
03 Ιανουαρίου, 2024 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2024 - 19:40

Κοπή βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Διαδώστε:
Κοπή βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Σε κλίμα εορταστικό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, για τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητρόπολης και τις οικογένειές τους.

Την βασιλόπιτα έκοψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Θεόκτιστος στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου, του Γενικού Αρχιερατικού, των Αρχιερατικών Επιτρόπων, Ηγουμένων, Ηγουμενισσών, κληρικών, μοναχών και μοναζουσών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Φωκίδος, η Περιφερειακή Σύμβουλος (Π.Ε. Φωκίδας), ο Δήμαρχος Δελφών, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Φωκίδος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φωκίδος και πλήθος λαϊκών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ακολουθία της κοπής της βασιλόπιτας υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου. Στη συνέχεια η χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος έψαλλε και τραγούδησε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, που αναφέρονται στη Γέννηση του Χριστού, το νέο έτος και στην εορτή των Θεοφανείων.

Ομιλία του Μητροπολίτη Φωκίδος

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αρχικά ευχαρίστησε και δοξολόγησε τον Άγιο Θεό που επέτρεψε και μας αξίωσε να εισέλθουμε στο νέο έτος 2024 και μας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούμε πνευματικά αλλά και με την βοήθειά Του να συνεχίσουμε το έργο προς δόξα Θεού.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε και έδωσε πολλές ευχές στους εκλεκτούς και άμεσους συνεργάτες που στελεχώνουν τον διοικητικό μηχανισμό της Ιεράς Μητροπόλεως, για την άριστη συνεργασία τους, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο κοινωνικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό τομέα της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και όλους τους κληρικούς, μοναχούς και μοναχές που και αυτοί εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Εκκλησίας της Φωκίδος με όλες τις τοπικές αρχές για το καλό της τοπικής κοινωνίας της Φωκίδος και τους ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε ευλογία για τη νέα χρονιά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων