12/05/2020 12/05/2020 Μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων εκφράζει ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός ότι εντός της επικράτειας της δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού! Παράλληλα, αναγγέλλει το γεγονός ότι από την ερχόμενη...
12 Μαΐου, 2020 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 21:47

«Με μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού ευχαριστούμε τον Θεό, που μας σκέπασε!»

Διαδώστε:
«Με μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού ευχαριστούμε τον Θεό, που μας σκέπασε!»

Μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων εκφράζει ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός ότι εντός της επικράτειας της δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού! Παράλληλα, αναγγέλλει το γεγονός ότι από την ερχόμενη Κυριακή θα τελούνται κανονικά τα μυστήρια, ενώ και τα γραφεία της Μητροπόλεως θα λειτουργούν.

«Σήμερα ερχόμεθα μετά χαράς δια της παρούσης ανακοινώσεώς μας, να δοξολογήσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Τριαδικό Θεό μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, καθώς και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας, διότι η Χάρις του Κυρίου μας, σκέπασε την αγιοτάτη πατρίδα μας, ιδιαιτέρως δε την Ιερά Μητρόπολή μας, στην οποία ούτε ένα κρούσμα ασθενείας δεν σημειώθηκε. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς κάθε Αρχή και Εξουσία του Νομού μας, προς όλους τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το εργαζόμενο προσωπικό του νοσοκομείου Αμφίσσης, καθώς και τα τοπικά ιατρικά κέντρα. Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον ιερό κλήρο, τους μοναχούς, τις μοναχές και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, δια την άψογη συνεργασία μετά του Μητροπολίτου τους», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει: 

«Από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 γνωστοποιούμε προς όλες τις Ιερές Μονές, τις ενορίες, τους προσκυνηματικούς ναούς, τα κοιμητήρια και τα εξωκκλήσια μας, ότι ξεκινούν να τελούν κανονικά όλες τις ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες της Εκκλησίας μας, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις σχετικές οδηγίες του Κράτους και της Ιεράς ημών Συνόδου.
Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα λειτουργούν κανονικά ως και πρότερον».

Μάλιστα, η Ιερά Μητρόπολη παραπέμπει τους πιστούς για περισσότερες πληροφορίες στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Καραγιάννη, Γενικό Αρχιερατικό, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίζει πως για οποιαδήποτε παράβαση των προβλεπομένων μέτρων που ορίζει ο νόμος και η Ιερά Σύνοδος, θα διώκονται οι υπεύθυνοι από τις αρχές του Κράτους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων