25/05/2021 25/05/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μανάγουλη Φωκίδος τέλεσε τα Θυρανοίξια και στη συνέχεια την Ακολουθία επί Σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης, ενώ χοροστάστησε και στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογία και τη σημασία των Ιερών Ακολουθιών...
25 Μαΐου, 2021 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2021 - 15:18

Θυρανοίξια και Ακολουθία επί Σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης

Διαδώστε:
Θυρανοίξια και Ακολουθία επί Σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μανάγουλη Φωκίδος τέλεσε τα Θυρανοίξια και στη συνέχεια την Ακολουθία επί Σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης, ενώ χοροστάστησε και στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογία και τη σημασία των Ιερών Ακολουθιών που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό.

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 21 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Φωκίδος παρευρέθηκε δίπλα από τη λίμνη του Μόρνου, στο χωριό Λεύκα Φωκίδος, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα κοιμητηριακό Ιερό Ναό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μνήμη των Αγίων. “Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας παρόλο που έχουν κοιμηθεί αρκετά χρόνια, εντούτοις παραμένουν στη μνήμη μας ζωντανοί, διότι ενώθηκαν με τον Θεό και αυτός που ενώνεται με τον Θεό παραμένει αιώνια στη μνήμη του Θεού, αλλά και των ανθρώπων” τόνισε μεταξύ άλλων.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Μανάγουλη Φωκίδος

Κοιμητηριακός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Λεύκα Φωκίδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων