10/06/2023 10/06/2023 Ολοκληρώθηκε το 3o Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, που έγινε με την ευλογία του Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου. Προσήλθαν πάνω από 700 παιδιά, νέοι και γονείς στο Τρίκορφο Δωρίδος, Το Φεστιβάλ διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας, και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 το απόγευμα σημάνοντας και την λήξη κατηχητικής χρονιάς 2022-23. Συνολικά προσήλθαν 120...
10 Ιουνίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2023 - 8:47

Το 3ο Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος

Διαδώστε:
Το 3ο Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος

Ολοκληρώθηκε το 3o Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, που έγινε με την ευλογία του Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου. Προσήλθαν πάνω από 700 παιδιά, νέοι και γονείς στο Τρίκορφο Δωρίδος,

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας, και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 το απόγευμα σημάνοντας και την λήξη κατηχητικής χρονιάς 2022-23.

Συνολικά προσήλθαν 120 I.X. αυτοκίνητα, 7 πούλμαν από Δελφούς, Κίρρα, Άμφισσα, Ιτέα (2 λεωφ.), Γαλαξίδι, Ερατεινή και πάνω από 700 παιδιά, νέους και γονείς.

Στο Φεστιβάλ – λήξη κατηχητικών όλων των βαθμίδων, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του χωριού κ. Κωνσταντίνος Βίτσας μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρικόρφου, πολιτευτές του τόπου και πλήθος λαού.

Ο υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος ανέλαβε τον συντονισμό και την παρουσίαση του Φεστιβάλ – λήξη κατηχητικών, ενώ πολλοί κατηχητές της Μητροπόλεως μας είχαν προσέλθει και είχαν αναλάβει την εκτέλεση των παιχνιδιών.

Η οργάνωση άψογη, με 35 υπεύθυνα πρόσωπα να βοηθούν μικρούς και μεγάλους σε ό,τι χρειάζονταν, ενώ μουσική ακουγόταν στα μεγάφωνα και ο συντονιστής τρέχοντας γύρω από όλα τα παιχνίδια και με χαρούμενη νεανική διάθεση έδινε τις ανάλογες κατευθύνσεις!

Επί 3 ώρες δεν σταμάτησαν να παίζουν, αλλά και να τρώνε! Ο νικητής κάθε αγωνίσματος κέρδιζε κουπόνι δώρου, ενώ τα κεράσματα όπως σουβλάκι, αναψυκτικό, (προσφορά-δωρεά της κας Ουρανίας Τοπίντζη από την Αθήνα) κέικ και ποπ-κορν ήταν διαθέσιμα δωρεάν για κάθε αγωνιζόμενο, αλλά και για τους συνοδούς τους. Αλλά και τα παγωτά όπως και ο καφές κράτησαν παρέα στους συνοδούς των παιδιών!

Το κλείσιμο του φεστιβάλ έγινε στο υπαίθριο Αμφιθέατρο της Γαλιλαίας (έτσι ονομάζεται ο χώρος φιλοξενίας).

Πριν την λήξη του Φεστιβάλ πήρε τον λόγο ο Υπεύθυνος Νεότητας, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο, όλους όσοι συμμετείχαν και ετοίμασαν το Φεστιβάλ αλλά και όλους όσοι παρευρέθηκαν.

Ευχαρίστησε επίσης τον Πρωτοσύγκελλο και ηγούμενο της Μονής που παρευρέθηκε παρόλη την κούρασή του -αφού μόλις πριν λίγες ώρες είχε επιστρέψει από την 17ήμερη παραμονή του στην Αθήνα για πνευματικούς λόγους- και τόνισε ότι από την αγάπη του στους νέους έχει δημιουργήσει αυτόν τον πανέμορφο τόπο για να έρχονται τα παιδιά να χαίρονται μέσα στη φύση.

Υπογράμμισε ακόμη ότι τα δώρα του Φεστιβάλ δεν ήταν ακριβά σε αξία, διότι η Μητρόπολή είναι πτωχή και το Γραφείο Νεότητας δεν έχει οικονομικούς πόρους. Ωστόσο, τα σημερινά δώρα είναι από το μεροδούλι και μεροκάματο παιδιών που έχουν αποφοιτήσει από τα κατηχητικά ή είναι φίλοι του Γραφείου Νεότητας οι οποίοι έδωσαν από το υστέρημά τους μικρά ή μεγάλα ποσά, προκειμένου να μαζευτούν τα δώρα που ξεπέρασαν στον αριθμό τα 150.

Κατόπιν μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης ο οποίος μετέφερε τον Χαιρετισμό και τις ευχές του Ποιμενάρχη κ. Θεοκτίστου και απευθυνόμενος στα παιδιά αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους εξήγησε ότι την περίοδο της Τουρκοκρατίας πολλοί χριστιανοί αλλαξοπίστησαν χωρίς την πίεση των Τούρκων, αλλά με δική τους βούληση, διότι δεν είχαν κατηχηθεί στην Ορθόδοξη πίστη. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, η Μητρόπολη έχει δώσει τόσο μεγάλη βάση στα κατηχητικά και στους νέους. Τέλος, τόνισε, να κρατήσουν ψηλά στην ζωή τους τα δύο αστέρια της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Τέλος, όλοι μαζί με μια φωνή είπαν δυνατά το «Δι΄ευχών…» κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το 3ο Φεστιβάλ Χριστιανικής νεολαίας και της κατηχητικής περιόδου 2022-2023.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων