12/11/2020 12/11/2020 Σήμερα, Πέμπτη 12η Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Ιερή Μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, που διακρίθηκε για τις χριστιανικές αρετές του με κορυφαία την ελεημοσύνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, προκειμένου να τιμήσει τους Ευεργέτες και Δωρητές του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου,...
12 Νοεμβρίου, 2020 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2020 - 12:18

«Εις μνημόσυνον αιώνιον», αλλά μοναχικά ο Σεβασμιώτατος Χίου

Διαδώστε:
«Εις μνημόσυνον αιώνιον», αλλά μοναχικά ο Σεβασμιώτατος Χίου

Σήμερα, Πέμπτη 12η Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Ιερή Μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, που διακρίθηκε για τις χριστιανικές αρετές του με κορυφαία την ελεημοσύνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, προκειμένου να τιμήσει τους Ευεργέτες και Δωρητές του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, αλλά και να δεηθεί για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων εξ αυτών, τέλεσε μόνος Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, Αρτοκλασία και Ι. Μνημόσυνο υπέρ αυτών στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος, Αθλοφόρου και Ιαματικού Παντελεήμονος του Μητροπολιτικού Οίκου παρά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Κατά τη Θ. Λειτουργία έψαλε ο κ. Δημήτριος Ελ. Ζαννίκος, Άρχων Μαίστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και συμμετείχαν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και Μέλη του υπό την Προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μάρκου διακονούντος τις πολύμορφες ανάγκες των εμπεριστάτων Χίων Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, συνολικώς εξ άτομα. Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη ο Σεβασμιώτατος εμνημόνευσε τόσο τους ζώντες όσο και του κεκοιμημένους Ευεργέτας και Δωρητάς, τους διακονούντας και διακονήσαντας τούτο και μάλιστα εδεήθη “υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως Μακαρίου ιερομονάχου, Χαραλάμπους, Καλλιρρόης και Ζωής, Αλεξάνδρας και Αμαλίας και πάντων των προσενεγκόντων εις την διακονίαν του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων