10/04/2019 10/04/2019 Τη μνήμη του εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του πέμπτου τίμησε το πρωί της Τετάρτης η Μητρόπολη Χίου με τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, όπου βρίσκεται για προσκύνηση το επιτραχήλιό του. Όπως γράφει το politischios.gr στη ζωή, στο έργο και στις τραγικές στιγμές του απαγχονισμού του (στις 10 Απριλίου 1821) αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης...
10 Απριλίου, 2019 - 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2019 - 14:37

Η Χίος προσκυνά το πετραχήλι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’

Διαδώστε:
Η Χίος προσκυνά το πετραχήλι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’

Τη μνήμη του εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του πέμπτου τίμησε το πρωί της Τετάρτης η Μητρόπολη Χίου με τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, όπου βρίσκεται για προσκύνηση το επιτραχήλιό του. Όπως γράφει το politischios.gr στη ζωή, στο έργο και στις τραγικές στιγμές του απαγχονισμού του (στις 10 Απριλίου 1821) αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μάρκος ο οποίος ανέγνωσε στίχους από το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη για τον Εθνομάρτυρα Πατριάρχη.

Το «παρών» έδωσαν πιστοί, ιερείς, εκπρόσωπος της 96 ΑΔΤΕ καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων