08/08/2019 08/08/2019 Εντυπωσίασε και φέτος η τιμητική δια θαλάσσης μεταφορά της εικόνας του Αγίου Αιμιλιανού από το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη Καλλιμασιάς στην παραλία του Αγίου Αιμιλιανού. Πλήθος φουσκωτών σκαφών συνόδευσαν την Ιερή Εικόνα μέσω θαλάσσης εντυπωσιάζοντας τους προσκυνητές. Κάθε χρόνο, το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, η Καλλιμασιά γίνεται το επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Αιμιλιανού,...
08 Αυγούστου, 2019 - 10:01

Ο Άγιος “ήρθε” και φέτος από τη θάλασσα (βίντεο)

Διαδώστε:
Ο Άγιος “ήρθε” και φέτος από τη θάλασσα (βίντεο)

Εντυπωσίασε και φέτος η τιμητική δια θαλάσσης μεταφορά της εικόνας του Αγίου Αιμιλιανού από το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη Καλλιμασιάς στην παραλία του Αγίου Αιμιλιανού.

Πλήθος φουσκωτών σκαφών συνόδευσαν την Ιερή Εικόνα μέσω θαλάσσης εντυπωσιάζοντας τους προσκυνητές.

Κάθε χρόνο, το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, η Καλλιμασιά γίνεται το επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Αιμιλιανού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, από τον οποίο έχει λάβει το όνομά της ολόκληρη η γύρω από αυτόν παραθαλάσσια περιοχή της Καλλιμασιάς.

Ο Άγιος Αιμιλιανός ήταν επίσκοπος Κυζίκου μετά το Νικόλαο, στα χρόνια 787 – 815 μ.Χ. Αγωνίστηκε με όλη τη δύναμη που του παρείχε ο Θεός για την τιμητική προσκύνηση των αγίων εικόνων, όταν αυτοκράτορας ήταν ο εικονομάχος Λέων ο Ε’. Αθλητής της Ορθοδοξίας, μιλούσε θερμότατα γι’ αυτή και ενίσχυε τους πιστούς να υπομένουν καρτερικά τους ασεβείς διωγμούς. Υπέφερε πολλές κακοπάθειες και θλίψεις και πέθανε τελικά εξόριστος, σαν γνήσιος Ομολογητής της ορθής πίστης.

Πηγή: alithia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων