02/08/2019 02/08/2019 Τιμήθηκε χθες ο Άγιος της Ελάτας, στο ομώνυμο νησί του Αγίου Στεφάνου. Εκατοντάδες προσκυνητές, μεταφέρθηκαν με σκάφη στο νησάκι απέναντι από την Αγία Ειρήνη, όπου τελέστηκε εσπερινός και ακολούθησε παγχιακό πανηγύρι, ένα από τα μεγαλύτερα, ωραιότερα και σίγουρα το πλέον γραφικό του καλοκαιριού. Ο Άγιος Στέφανος Χίου είναι ένα μικρό νησάκι, μέλος συστάδας τριών, πολύ...
02 Αυγούστου, 2019 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2019 - 12:48

Oι κολυμβητές – προσκυνητές του Αγίου Στεφάνου Ελάτας

Διαδώστε:
Oι κολυμβητές – προσκυνητές του Αγίου Στεφάνου Ελάτας

Τιμήθηκε χθες ο Άγιος της Ελάτας, στο ομώνυμο νησί του Αγίου Στεφάνου. Εκατοντάδες προσκυνητές, μεταφέρθηκαν με σκάφη στο νησάκι απέναντι από την Αγία Ειρήνη, όπου τελέστηκε εσπερινός και ακολούθησε παγχιακό πανηγύρι, ένα από τα μεγαλύτερα, ωραιότερα και σίγουρα το πλέον γραφικό του καλοκαιριού.

Ο Άγιος Στέφανος Χίου είναι ένα μικρό νησάκι, μέλος συστάδας τριών, πολύ κοντά στις ακτές της Δυτικής Χίου.

Φωτό: Chiosphotos

Υπάγεται στην Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων του Δήμου Χίου.

Πάνω του υπάρχει το εξωκκλήσι του Αγίου Στεφάνου (και κανένα άλλο κτίσμα).

Την 1 Αυγούστου κάθε χρόνο, την παραμονή της γιορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου, οι κάτοικοι της Ελάτας πηγαίνουν εκεί με καΐκια από τον όρμο Αγίας Ειρήνης αλλά και από το Λιμένα Μεστών. Μερικοί νεότεροι πηγαίνουν ως το νησάκι κολυμπώντας και κάποιοι διανυκτερεύουν σε δικές τους σκηνές. Γίνεται μεγάλο πανηγύρι που κρατάει δύο ημέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων