13/01/2021 13/01/2021 Την Τετάρτη 13ην Ιανουαρίου 2021 και ώρα 12.00΄ στην Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χίου τελέσθη Αρχιερατικώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, ΄΄Τρισάγιον΄΄ υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου Μουσουρούλη εκ Δαφνώνος Χίου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Αγιωτάτης και Αποστολικής Εκκλησίας της...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 14:39

Τρισάγιο στη Χίο για τον Αρχιμ. Γρηγόριο Μουσουρούλη

Διαδώστε:
Τρισάγιο στη Χίο για τον Αρχιμ. Γρηγόριο Μουσουρούλη

Την Τετάρτη 13ην Ιανουαρίου 2021 και ώρα 12.00΄ στην Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χίου τελέσθη Αρχιερατικώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, ΄΄Τρισάγιον΄΄ υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου Μουσουρούλη εκ Δαφνώνος Χίου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Αγιωτάτης και Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου, παρουσία του Εφημερίου της Ενορίας αυτού π. Παντελεήμονος Καλεώδη, των ομαίμων αδελφών αυτού και του εκπροσώπου του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων ΄΄Η Χριστιανική Αγωγή΄΄ ΓΕΧΑ Χίου κ. Δημητρίου Ζαννίκου, ενώ οι κώδωνες του Ι. Μητροπολιτικού Ναού εκρούοντο πενθίμως.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την αναφορά του στον αείμνηστον τόνισε ότι “ο μεταστάς π. Γρηγόριος υπηρέτησεν ολοθύμως με πίστιν και αφοσίωσιν καθ’ όλην την ζωήν του την Εκκλησίαν του Χριστού, ήτο μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», την οποίαν ετίμησαν οι αείμνηστοι Παναγιώτης Τρεμπέλας, Ευστάθιος Μπάστας και ο Κύπριος Νικόλαος Βασιλειάδης, και από της εις Διάκονον και, εν συνεχεία, εις Πρεσβύτερον Χειροτονίας του τον Σεπτόν Αρχιεπίσκοπον Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομον από της θέσεως του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου”.

Ακολούθως τόνισε ότι: «ο αρίζηλος ούτος διάκονος του ιερού θυσιαστηρίου, υπήρξεν κατά την επίγειον παροικίαν αυτού τύπος τοις πιστοίς ως Ιερεύς, Θεολόγος και εν γένει μέλος ζων της Εκκλησίας του Χριστού.

Δι’ ο η από της πεπερασμένης σήμερον εκδημία και πορεία αυτού εις την αιωνιότητα συνιστά προαγωγήν ως λειτουργού εις το υπερουράνιον θυσιαστήριον, ως Θεολόγου εις την αυτοψεί θεωρίαν της δόξης του Θεού, και εις το καθιστάναι συμπολίτην των αγίων και οικείον του Θεού».

Επίσης, εκάλεσεν τους οικείους του την 25ην Ιανουαρίου ε.ε., ημέραν εορτασμού της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Βοηθείας, όπου θα τελέση την Θείαν Λειτουργίαν του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου εις ΄΄μνημόσυνον΄΄ υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως.

Τέλος, ηυχήθη διά τον π. Γρηγόριον την ανάστασιν αυτού, ανάστασιν ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων