01/01/2019 01/01/2019 Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την...
01 Ιανουαρίου, 2019 - 14:46

Η πρώτη του Νέου Έτους στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Διαδώστε:
Η πρώτη του Νέου Έτους στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ετελέσθη και η Πανηγυρική Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στην οποία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, πλαισιωμένοι από συνεργάτες τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Σουρβάς, οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Χαλιώτης και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός και άλλοι εκπρόσωποι του Αστυνομικού, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Ισραηλιτικής Κοινότητος Χαλκίδος και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και Συλλόγων.

Πριν την Απόλυση της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αμέσως μετά ευλόγησε και την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος σε όλους εόρτια.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημαρχείο Χαλκίδος, όπου ευχήθηκε στον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη και τους συνεργάτες του και όσους παρευρίσκονταν εκεί.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων