26/10/2018 26/10/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Την παραμονή της πανηγύρεως το απόγευμα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και...
26 Οκτωβρίου, 2018 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2018 - 13:47

Η Χαλκίδα τιμά τον Άγιο Δημήτριο

Διαδώστε:
Η Χαλκίδα τιμά τον Άγιο Δημήτριο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Την παραμονή της πανηγύρεως το απόγευμα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και πλειάδος Κληρικών της Πόλεως Χαλκίδος, του Αντιπεριφερειάρχου Ευβοίας κ. Φάνη Σπανού, του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη, του τ. Βουλευτού και Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού και πολλών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων κ.ά.

Την κυριώνυμη ημέρα του Αγίου Δημητρίου, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 το πρωί, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεώς μας, ενώ τον θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλαν εξαιρετικά πολυάριθμοι Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε, οι οποίοι κατένυξαν τις ψυχές των πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων