12/01/2019 12/01/2019  Η Πόλη της Χαλκίδος  υποδέχθηκε με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πάνδημη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου  και τους ευσεβούς Λαού, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ι.Μητροπόλεως Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο...
12 Ιανουαρίου, 2019 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2019 - 12:02

Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγιών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Διαδώστε:
Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγιών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

 Η Πόλη της Χαλκίδος  υποδέχθηκε με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πάνδημη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου  και τους ευσεβούς Λαού, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ι.Μητροπόλεως

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με πανηγυρικό τρόπο, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Μπουρμά, Εκπροσώπους της Σχολής Πεζικού, της Αστυνομίας και των Αρχών του Τόπου μας.

Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Προ του «Νυν απολύεις», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου αγίου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, καθώς και τον χοροστατήσαντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο και τον συνοδό και Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, για την αποδοχή της προσκλήσεως και την τιμητική παρουσία του στην Πόλη μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος κήρυξε, εν συνεχεία, τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στο Μέγας Γεγονός της Θείας Επιφανείας, στην τιμητική προσκύνηση των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων και τέλος ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την πρόσκλησή του στις Εκδηλώσεις αυτές της Ι. Μητροπόλεως, ενώ δεν παρέλειψε να του ευχηθεί και για την επέτειο των 17 ετών από την ενθρόνισή του στην καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου το πρωί ετελέσθη ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και αμέσως μετά ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλέιτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Τιμοθέου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, εκ Χαλκίδος καταγομένου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και αρκετών Ιερέων, με προεξάρχοντα αυτών τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρας, Ηγούμενος της Ι. Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, ο οποίος, με πολύ συγκινητικούς καρδιακούς λόγους, ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος σαν αυτή την ημέρα (12 Ιανουαρίου), πριν 17 χρόνια (2002), ενθρονίσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ως Επίσκοπος, αναφερθείς ιδιαιτέρως στην διακονία του Σεβασμιωτάτου στις Νήσους των Βορείων Σποράδων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τονυς Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τον  Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία της μετακομιδής των ιερών Λειψάνων των Αγίων, τον ομιλητή π. Ιωσήφ για τους καλούς του λόγους, ενδεικτικούς του εκκλησιαστικού του φρονήματος, ενώ απευθυνόμενος προς τον Κλήρο και τον Λαό, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας.

Τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων θα παραμείνουν στην Πόλη μας μέχρι και  τις 27 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., με την φροντίδα του Προϊσταμένου Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, των Εφημερίων Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Πάζιου και Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πολλών εθελοντών και εθελοντριών Ενοριτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων