07/01/2019 07/01/2019 Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2019 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών. Η φετινή Πανήγυρις της ιστορικής αυτής Ενορίας (μίας εκ των παλαιών τεσσάρων Ενοριών της Πόλεως,...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 20:30

Πανηγύρισε η ενορία του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ενορία του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος

Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2019 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Η φετινή Πανήγυρις της ιστορικής αυτής Ενορίας (μίας εκ των παλαιών τεσσάρων Ενοριών της Πόλεως, οι άλλες τρεις είναι της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής, του Μητροπολιτικού Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νικολάου), επεφύλασσε μία ξεχωριστή ευλογία σε όλους τους Ενορίτες.

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ και πριν τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Σουρβάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Τουχτίδης, ο τ. Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Έλενα Βάκα, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Καλαθέρης, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός και πλήθος Ενοριτών, υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Ι. Ναού τον εκ Χαλκίδος καταγόμενο Θεοφιλέστατο Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο οποίος προσεκόμισε και προσέφερε στην Ενορία, Ιερά Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, Ορθόδοξης ρωσικής τεχνοτροπίας.

Η προσφορά αυτή του Θεοφιλεστάτου έγινε διότι, όπως ο ίδιος εξήγησε, βαπτίστηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε πνευματικά στην Ενορία του Αγίου Ιωάννου, ως παιδί του Ιερού Βήματος και των Κατηχητικών και, στη συνέχεια, ο ίδιος ως Κατηχητής και λαϊκός Ιεροκήρυξ, ενώ στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννου αναπαύθηκαν αγαπημένα οικεία του πρόσωπα, όπως η μητέρα του Αθανασία κ.ά. συγγενείς.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι Ενορίτες του Αγίου Ιωάννου είδαν τον Θεοφιλέστατο κ. Αγαθάγγελο επί του Θρόνου, να χοροστατεί στον Εσπερινό και πλησίον του τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Χαλκίδος, Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Προ του «Νυν απολύεις…» ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος προσεφώνησε τον Θεοφιλέστατο και τον ευχαρίστησε για την προσφορά της Ιεράς Εικόνος στην γενέθλια Ενορία του, εκ μέρους της οποίας του προσέφερε αναμνηστικό Ιερό Εγκόλπιο, το οποίο επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος της Ενορίας Οικον. Αναστάσιος Χρήστου και το περί αυτόν δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθάγγελος αντιφώνησε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, ενώ κήρυξε και τον θείο λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναφερθείς στο ιερό Πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου, παρουσιάζοντάς τον, μέσα από την διδασκαλία των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας.

Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών της Πόλεως, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε θαυμάσια ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης.

Την ιερά Υμνολογία του Τιμίου Προδρόμου έψαλλαν οι δύο Χοροί των αγίων Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Κουρούπη και τον κ. Κωνσταντίνο Δέδε, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων