03/12/2018 03/12/2018 Μέσα σε κλίμα χαρμόσυνο ετελέσθη το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018, ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Προεορτίου Αγρυπνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την παράδοση, προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στην Ερέτρια. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο παρεπιδημών στη Χαλκίδα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος....
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:51

Προεόρτια Αγίου Νικολάου στην Ερέτρια

Διαδώστε:
Προεόρτια Αγίου Νικολάου στην Ερέτρια

Μέσα σε κλίμα χαρμόσυνο ετελέσθη το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018, ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Προεορτίου Αγρυπνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την παράδοση, προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στην Ερέτρια.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο παρεπιδημών στη Χαλκίδα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, αναφερθείς στην τιμή προς τους Αγίους της Πίστεως, ενώ με πολύ συγκίνηση εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, όπως και στους πιστούς της Ενορίας για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν, συνεχάρη δε και τον εφημέριο Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Θεοφάνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο για την παρουσία του, ενώ και η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η οποία παρευρέθηκε στην Αγρυπνία εξέφρασε την χαρά της για την παρουσία των δύο Αρχιερέων.

Στην υπόλοιπη Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης ενώ συμμετείχαν και οι: Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης, Εφημέριος Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, Οικον. Χαραλάμπος Ραμαντακής, Εφημέριος Ι. Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας, Πρεσβ. Ιωάννης Μπαραμπούτης, Εφημέριος Ι, Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου, Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας, οι οποίοι έτυχαν της θερμής φιλοξενίας του Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνους Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν για να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά το πέρας της Αγρυπνίας ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού η εόρτιος τράπεζα, η οποία προσεφέρθη σε όλους τους πιστούς, με την παραδοσιακή ψαρόσουπα και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα και γλυκά, ευγενικές προσφορές και χορηγίες του Αντιδημάρχου κ. Δημητριου Μίγγου, των Αλιέων της Ερέτριας και των κυριών της Ενορίας.

Τους ύμνους της Ι. Αγρυπνίας έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδων Βάλβης, με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων