22/10/2018 22/10/2018 Στα πλαίσια των φετινών ΚΣΤ΄ Δημητρίων, τα οποία διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε Συναυλία από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Παπαθανασίου...
22 Οκτωβρίου, 2018 - 13:40

Συναυλία στο πλαίσιο των “Δημητρίων” στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Συναυλία στο πλαίσιο των “Δημητρίων” στη Χαλκίδα

Στα πλαίσια των φετινών ΚΣΤ΄ Δημητρίων, τα οποία διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε Συναυλία από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Παπαθανασίου εκ της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, εκλεκτού μουσικού, παλαιού ενορίτου και επί χρόνια συνεργάτου στο νεανικό έργο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ι. Ναού.

Η προσέλευση των κατοίκων ήταν συγκινητικά μεγάλη, μεταξύ των οποίων ήταν πολλοί Κληρικοί, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά., γεγονός που φανερώνει ότι οι Χαλκιδείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας, «διψούν» για ποιότητα σε όλες τις μορφές της τέχνης, ενώ παράλληλα και με αυτή τους την παρουσία έδειξαν ότι σέβονται, τιμούν και συντρέχουν το έργο της Τοπικής Εκκλησίας –δικό τους έργο στην πραγματικότητα- που με τις κάθε μορφής εκδηλώσεις Της είναι πάντα κοντά στο Λαό διδάσκοντας, ενημερώνοντας, νουθετώντας.

Αυτή η πληθωρική παρουσία του λαού της Χαλκίδος συνετέλεσε και στην συλλογή αρκετών τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου του Μητροπολιτικού μας Ι. Ναού, από το οποίο σιτίζονται καθημερινά 372 συνάνθρωποί μας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Εκκλησίας μας, όπου 336 άνεργοι και ανασφάλιστοι βρίσκουν καταφυγή και βοήθεια, αφού η συναυλία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Στην αρχή της Εκδήλωσης, εκ μέρους του ασθενούντος Προϊσταμενου του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, ο εκ των Εφημερίων αυτού Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους με μια ζεστή και σύντομη προσλαλιά, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία που έδωσε ώστε να πραγματοποιηθεί η Συναυλία, όπως και τον π. Χριστοφόρο και όλα τα μέλη της Ορχήστρας για την εθελοντική τους παρουσία και στήριξη στο ενοριακό έργο, ενώ η κ. Κυριακή Παπαγρηγορίου, παρουσίασε το πρόγραμμα και τα μέλη της Ορχήστρας.

Κατόπιν, άρχισε το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, το οποίο περιελάμβανε ένα μουσικό ταξίδι στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, μέσα από αγαπημένα τραγούδια της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας Μαρινέλλας, τα οποία ερμήνευσε εξαιρετικά, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές του κάθε ακροατή, η εκπαιδευτικός Φωτεινή Καπαγιάννη, η οποία απέσπασε το δίκαιο χειροκρότημα και τα θερμότατα συγχαρητήρια του κοινού.

Κατά την διάρκεια των τραγουδιών προβάλλονταν στην οθόνη του Αμφιθεάτρου αποσπάσματα από αγαπημένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, στις οποίες πρωτακούστηκαν τα τραγούδια της Μαρινέλλας.

Ο Διευθυντής της Ορχήστρας Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου, οι μουσικοί Όλγα Κετσεμενίδη στο πιάνο, Ρέα Κάβουρα στο ακορντεόν, Πόπη Στρατάκια στο συνθεσάιζερ, Νίκος Μπόμπορης στην κλασσική κιθάρα, Πολίνα Ντιμίτροβα στο φλάουτο, Παρασκευή Μπλέτσα στο κλαρινέτο, Δημήτρης Γεωργάκαινας στο σαξόφωνο, Δημήτρης Κικίδης στο ηλεκτρικό μπάσο, Κώστας Μίχος στη ντραμς, Χρήστος Κοκοκύρης στα κρουστά, Παναγιώτης Παπαθανασίου και Νίκος Γριμπάς στο μπουζούκι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους γι’ αυτό και η Συναυλία υπήρξε λαμπρή και άρτια οργανωμένη, αφού, μάλιστα, όλοι οι συντελεστές συνεργάστηκαν άψογα και με πνεύμα αυτοθυσίας.

Την Συναυλία επιλόγισε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έδωσε τα βαθύτατα συγχαρητήριά του σε όλους τους επι της σκηνής, πρωτίστως στα μέλη της Ορχήστρας, τα οποία χάρισαν στο κοινό μια εξαιρετική ευκαιρία μουσικής έκφρασης και χαράς, όπως και στην κ. Φωτεινή Καπαγιάννη, με γεμάτους πατρική αγάπη λόγους, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευαρέσκειά του προς τον π. Αθανάσιο, αλλά και τον ασθενούντα π. Αιμιλιανό, την κ. Παπαγρηγορίου, καθώς και σε όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της Συναυλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων