07/01/2019 07/01/2019 Μεγάλες στιγμές θα βιώσουν οι πιστοί στη Χαλκίδα όπου θα υποδεχθούν την Παρασκευή τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης “Η κατά Χαλκίδα Τοπική Εκκλησία του Χριστού, με ιδιαίτερη χαρά προετοιμάζεται για την άφιξη των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία φυλάσσονται...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 22:58
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2019 - 22:37

Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Χαλκίδα

Μεγάλες στιγμές θα βιώσουν οι πιστοί στη Χαλκίδα όπου θα υποδεχθούν την Παρασκευή τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης “Η κατά Χαλκίδα Τοπική Εκκλησία του Χριστού, με ιδιαίτερη χαρά προετοιμάζεται για την άφιξη των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία φυλάσσονται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Λέσβο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. Η τελετή υποδοχής των ιερών λειψάνων θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00 το απόγευμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό. Το Σάββατο θα τελεσθεί στον ιερό ναό η Θεία Λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος , ο οποίος εκείνη την ημέρα συμπληρώνει δεκαεπτά χρόνια από την ημέρα της ενθρονίσεώς του στην καθέδρα της ιεράς Μητροπόλεως. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρας – Ηγούμενος της Ι. Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου”.
Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ενώ ο ναός θα είναι καθημερινά ανοικτός από τις 7.30 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ και θα τελούνται πρωί και απόγευμα ιερές ακολουθίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων