19/04/2022 19/04/2022 Την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, η αρμόδια επιτροπή του Γενικού Φιλιπτώχου Ταμείου, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, εξέτασε εκτάκτως 14 εκκρεμούσες αιτήσεις πυροπλήκτων της Β. Ευβοίας και άλλες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων αδελφών μας και ενέκρινε το συνολικό ποσόν των 40.000 ευρώ προς ενίσχυσή τους. Το μέχρι σήμερα χορηγηθέν ποσόν σε πυροπλήκτους...
19 Απριλίου, 2022 - 14:47

40.000€ από τη Μητρόπολη Χαλκίδος προς έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας

Διαδώστε:
40.000€ από τη Μητρόπολη Χαλκίδος προς έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας

Την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, η αρμόδια επιτροπή του Γενικού Φιλιπτώχου Ταμείου, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, εξέτασε εκτάκτως 14 εκκρεμούσες αιτήσεις πυροπλήκτων της Β. Ευβοίας και άλλες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων αδελφών μας και ενέκρινε το συνολικό ποσόν των 40.000 ευρώ προς ενίσχυσή τους.

Το μέχρι σήμερα χορηγηθέν ποσόν σε πυροπλήκτους συνανθρώπους μας, ανέρχεται στις 276.627 ευρώ, ενώ υπολείπονται προς εξέταση, λόγω εκκρεμότητας αποστολής ελλιπών δικαιολογητικών εκ μέρους των δικαιούχων, οι τελευταίες 66 αιτήσεις.

Ταυτόχρονα και χωρίς παύση συνεχίζονται οι δράσεις προσφοράς υλικών αγαθών, ζωοτροφών και εργαλείων με σκοπό την ανακούφιση και ενίσχυση των πυροπλήκτων αδελφών μας, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με κεντρικά σημεία δράσεως την Χαλκίδα, το Μαντούδι, την Λίμνη και την Ιστιαία, καθώς, μάλιστα, και η διακονία των πτωχών αδελφών μας από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μητροπόλεως και τα κατά τόπους Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία παραμένει σταθερή.

Συγκεκριμένα κατά τον παρελθόντα Μάρτιο η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων Χαλκίδος εξυπηρέτησε συνολικά 195 οικογένειες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων