12/12/2022 12/12/2022 Αρχιερατικό συλλείτουργο σε ένα από το μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ελλάδος, τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, τελέσθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο  τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πλαισιούμενοι από κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως  με επικεφαλής τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου Πρωτοσύγκελλο της Ι....
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 18:52

Αγ. Ιωάννης Ρώσος: Αρχιερατικό προσκύνημα στο συλλείτουργο

Διαδώστε:
Αγ. Ιωάννης Ρώσος: Αρχιερατικό προσκύνημα στο συλλείτουργο

Αρχιερατικό συλλείτουργο σε ένα από το μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ελλάδος, τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, τελέσθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο  τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πλαισιούμενοι από κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως  με επικεφαλής τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Τον θείο λόγο κήρυξε κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ερμήνευσε με διδακτικό τρόπο την παραβολή του μεγάλου δείπνου και ανέφερε χαρακτηριστικά τις προφάσεις που μας κρατούν μακριά από τον εκκλησιασμό και την λειτουργική μέθεξη. Επίσης, αναφέρθηκε στον μακαριστό π. Νικόλαο, ο οποίος, κατά τα ανθρώπινα εκοιμήθη πρόωρα, αλλά για τον Θεό ώριμος, μη αφήνοντας περιθώρια χρονοτριβής στο ουράνιο προσκλητήριο.

Προ της απολύσεως οι άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωθιερέως του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βερνέζου.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν με πιστότητα στην παράδοση του εκκλησιαστικού μέλους ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνήματος κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Ενωτιάδης με τους περί αυτούς βυζαντινούς χορούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων