19/10/2021 19/10/2021 Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το οποίο φιλοξενείται σε κτίριο ιδιοκτησίας του ευεργέτου της κ. Αγγέλου Πνευματικού και της οικογενείας του, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί από το 2006...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 15:38

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδος

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδος

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το οποίο φιλοξενείται σε κτίριο ιδιοκτησίας του ευεργέτου της κ. Αγγέλου Πνευματικού και της οικογενείας του, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί από το 2006 επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Αργύριο Στουραΐτη-Εφημέριο της Ενορίας Πολιτικών, τον Οικονόμο Ιωάννη Φαφούτη-δευτερεύοντα Εφημέριο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, Καθηγητές της Σχολής και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος στο τέλος του Αγιασμού, αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της Σχολής, όπου και παρότρυνε τους μαθητές να έχουν ζήλο για την Βυζαντινή Μουσική. Δεν αρκεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, να ψάλλουμε με την καρδιά μας μα πρέπει να ψάλλουμε και με πιστότητα στη μουσική τέχνη και να τη μελετούμε επιμελώς, ο καθένας κατά το τάλαντό του. Τόνισε δε ότι, αξίζει κάθε προσπάθεια και μελέτη, ώστε να γεμίζουν τα αναλογία με νέους Ιεροψάλτες γεμάτους ζήλο και επιθυμία να προσφέρουν στην Εκκλησία, ενώ πρέπει οι Ιερείς να δραστηριοποιούνται και να ελκύουν τους νέους στην Εκκλησία, οι οποίοι, διά της έντεχνης διακονίας των ιερών αναλογίων, να αντιπροσφέρουν το χάρισμα της δοξολογίας στον Θεό.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δήμος Τσίμπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την αγάπη του και στήριξή του και εξήγησε στους σπουδαστές τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και τους προέτρεψε να δείχνουν συνέπεια στις σπουδές τους.

Επίσης, παρέστησαν, οι διδάσκοντες Οικον. Εμμανουήλ Νταλλαρής, Πρεσβ. Ιωάννης Μάνος, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Άγγελος Μαντάς, κ. Μαρία Καψάλη και κ. Βασιλική Τσιτσάκη. Επίσης κατά τελετή του Αγιασμού παρίστανται ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, στην οποία υπάγεται το Πνευματικό Κέντρο, Οικον. Αναστάσιος Χρήστου, καθώς και σπουδαστές.

Εν τω μεταξύ, Αγιασμός τελέσθηκε και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου, όπου λειτουργεί Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για την Αρχιερατική Περιφέρεια Κηρέως.

Τον Αγιασμό τέλεσαν, πριν τις προγραμματισμένες προαγωγικές εξετάσεις, οι Καθηγητές της Σχολής Πρωτοπρεσβ. Αργύριος Στουραϊτης, οι Οικον. Νικόλαος Μάρκου και Δημήτριος Σταμούλος, ο σπουδαστής Πρεσβύτερο Βασίλειος Μάρκου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, Πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννου Μάρκου και του Διευθυντού της Σχολής κ. Δήμου Τσίμπου, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος, πληροφόρησε τους εκεί σπουδαστές σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, ενώ τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολη και τις Ενορίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων