22/10/2022 23/10/2022 Η καθιερωμένη από πολλών ετών και ενταγμένη στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» προεόρτια Ιερά Αγρυπνία ετελέσθη το βράδυ της Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με αποκορύφωμα την τέλεση της Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων...
22 Οκτωβρίου, 2022 - 21:03
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2022 - 2:38

Αγρυπνία και Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» της Χαλκίδας

Διαδώστε:
Αγρυπνία και Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» της Χαλκίδας

Η καθιερωμένη από πολλών ετών και ενταγμένη στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» προεόρτια Ιερά Αγρυπνία ετελέσθη το βράδυ της Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με αποκορύφωμα την τέλεση της Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας και ευσεβών χριστιανών.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν εξαιρετικά Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου της Ενορίας κ. Γεωργίου Καραγκούνη-Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και του Λαμπαδαρίου κ. Ιωάννου Δέδε και τη συμμετοχή του Πρεσβ. Πέτρου Βλάχου-Εφημερίου της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου και της κ. Μαρίας Καψάλη-Καθηγήτριας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρόντες και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm), απ’ όπου αναμεταδόθηκε απευθείας το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών, να εορτάσουμε ευφρόσυνα τη μνήμη του προστάτη της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Χαλκίδος, Αγ. Δημητρίου και να απολαμβάνουμε τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ελεούσης του Κύκκου, που το Ιερό αντίγραφο του εικονίσματός της φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου από τις 17 έως τις 28 Οκτωβρίου και του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιακώβου του Αδελφοθέου.

(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου – Δημήτριος Πετρογιάνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων