14/01/2020 14/01/2020 Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος η Συναυλία – Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα Ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, που διοργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. Η Συναυλία άρχισε με την προσφώνηση του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό και...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2020 - 11:07

“Άλλα ζητεί η ψυχή σου, για άλλα κλαίει”

Διαδώστε:
“Άλλα ζητεί η ψυχή σου, για άλλα κλαίει”

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος η Συναυλία – Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα Ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, που διοργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.

Η Συναυλία άρχισε με την προσφώνηση του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Συναυλίας, την οποία αφιέρωσε στην 18η επέτειο από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτατου Ποιμεναρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βόρειων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Η Συναυλία υπήρξε καρπός της αγάπης και της καλλιτεχνικής ευαισθησίας του θεολόγου και μουσικού κ. Γεωργίου Αντωνίου, τέκνου ιερατικής οικογένειας, ο οποίος μελοποίησε ποιήματα του ποιήματα του μεγάλου Κωνσταντίνου Καβάφη.

Τα μελωδήματα απέδωσε εξαιρετικά Ορχήστρα εκλεκτών μουσικών, την οποία αποτελούσαν η Φωτεινή Αλεξίου στην τρομπέτα, η Dimitrova Polina στο φλάουτο, η Ρέα Κάβουρα στο ακορντεόν, ο Κώστας Μίχος στα τύμπανα, ο Χάρης Παπανικολάου στο ούτι, ο Γιάννης Παπαδήμος στο βιολί, ο Δημήτρης Παπιώτης στην κιθάρα και ο Σωτήρης Σκάνδαλος στο τσέλο. Στο τραγούδι ήταν η σολίστ Ιωάννα Μάκρη και η παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, ενώ τα ποιήματα απήγγειλε ο συγγραφέας, μουσικός και σκηνοθέτης κ. Μιχαήλ Άνθης.

Την συναυλία παρουσίασε η δημοσιογράφος κ. Μάρα Χαρμαντά, ενώ ο Δρ. Φιλολογίας κ. Άγγελος Μαντάς παρουσίασε το έργο του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προσέγγισε από θεολογική άποψη τα ποιήματα που ακούστηκαν.

Την Συναυλία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αρκετά συγκινημένος από το αποτέλεσμα της εκδήλωσης, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Γιώργο Αντωνίου και όλους τους συντελεστές της Εκδήλωσης, ενώ ευχαρίστησε και τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου για την πρωτοβουλία πραγματοποιήσεως της Συναυλίας, στην οποία παρέστη η η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, οι πρώην Βουλευτές Εύβοιας κ. Άγγελος Πνευματικός και κ. Ζωή Λιβανίου, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και δεκάδες φίλοι της λογοτεχνίας και της μουσικής, μεταξύ των οποίων πολλοί καθηγητές Σχολείων και φιλόλογοι και ο επιφανής Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος.

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 το απόγευμα, τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Νικολάου, Αγίου Ιωάννου, Ευαγγελιστρίας, Αγίων Ταξιαρχών, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Νεκταρίου, Αγίας Μαρίνας και Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού και Αγ. Νικολάου Μπούρτζι διοργάνωσαν, για δέκατη έβδομη συνεχόμενη χρονιά, Κοπή Αγιοβασιλιάτικης Πίτας για την είσοδο στο νέο έτος 2020.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου LUCY στη Χαλκίδα, η οποία γέμισε από πολλούς αδελφούς μας, οι οποίοι προσήλθαν για να ενισχύσουν και με αυτό, τον έμμεσο τρόπο, το φιλανθρωπικό έργο των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Σπυρίδων Πνευματικός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ιωάννα Δαριβέρη.

Κατά τη διάρκεια της Εκδηλώσεως και μετά την Κοπή της Πίτας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους εκείνους, οι οποίοι παντοιοτρόπως συμπαρίστανται στα έργα αγάπης, ιδιαιτέρως στην σημερινή δύσκολη εποχή: τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τα μέλη των Συμβουλίων τόσο του Γενικού, όσο και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, τους Εθελοντές και Εθελόντριες, οι οποίοι βοηθούν στα Ιδρύματα και τα Ενοριακά Συσσίτια – Σπίτια Γαλήνης, τους συνδρομητές, επώνυμους και ανώνυμους, τακτικούς και εκτάκτους, των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, καθώς και όσους μόχθησαν για να λάβει χώρα η Εκδήλωση.

Το ψυχαγωγικό μέρος της Εκδήλωσης τελούσε υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων κ. Πέτρου Πρόκου και των συνεργατών του, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευχαρίστησαν με την ποιοτική έκφραση της μουσικής τους, όλους τους παρισταμένους.

Το φλουρί βρήκε η Μαρία Λέκκα, εκ της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου Χαλκίδος, η οποία έλαβε αναμνηστική ευλογία από τον Σεβασμιώτατο.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος μέσα από όλα τα Νομικά της Πρόσωπα (Ενορίες, Μοναστήρια, Προσκυνήματα, Ιδρύματα) προσέφερε σε φιλανθρωπία συνολικό ποσό της τάξεως των 2.072.284,24€, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό το ποσό, η φιλανθρωπία που με προσωπικό τρόπο ασκούν τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, ο Επίσκοπος, οι Κληρικοί και οι χριστιανοί μας.

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, τελέσθηκε ετήσιο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου και στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, όπου διηκόνησε για 25 έτη.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων