03/01/2021 03/01/2021 Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος για συκοφαντικό δημοσίευμα που κατηγορούσε την Μητρόπολη για τον έρανο αγάπης που διοργανώνει. Η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το ως άνω δημοσίευμα είναι προφανές πως ελαύνεται από ιδιοτελή και εμπαθή κίνητρα, εντάσσεται δε σε μία προσπάθεια ευτελισμού και λοιδορίας της Εκκλησίας μας σε καιρούς δύσκολους όπου τα πάντα...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 13:42

Απαντάει σε συκοφαντικό δημοσίευμα η Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Απαντάει σε συκοφαντικό δημοσίευμα η Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος για συκοφαντικό δημοσίευμα που κατηγορούσε την Μητρόπολη για τον έρανο αγάπης που διοργανώνει. Η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το ως άνω δημοσίευμα είναι προφανές πως ελαύνεται από ιδιοτελή και εμπαθή κίνητρα, εντάσσεται δε σε μία προσπάθεια ευτελισμού και λοιδορίας της Εκκλησίας μας σε καιρούς δύσκολους όπου τα πάντα αμφισβητούνται. Δυστυχώς όμως για τον ανώνυμο συντάκτη του εν λόγω άρθρου το έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας είναι γνωστό σε όλους και δεν μπορεί ούτε να ευτελισθεί ούτε να λοιδορηθεί.”

Διαβάστε την απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης: 

Περιήλθε σε γνώση μας δημοσίευμα του ιστοτόπου «EVIA ZOOM», το οποίο δε φέρει υπογραφή του συντάκτη, με τίτλο «Τα «φτωχαδάκια», της Μητρόπολης Χαλκίδας κάνουν έρανο και ζητάνε χρήματα από τους πολίτες (ΦΩΤΟ)».

Κάτω από τον ως άνω τίτλο υπάρχει φωτογραφία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, στην οποία προφανώς ο συντάκτης και «εμπνευστής» του άρθρου έχει ενθέσει δεσμίδες χαρτονομισμάτων.

Κάτω από τη φωτογραφία ο συντάκτης του εν λόγω «άρθρου» σχολιάζει αναφέροντας πως ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ζητάει χρήματα από τους πολίτες, ότι «την είδε Αμβρόσιος τονίζοντας ότι δεν κολλάει ο κορωνοϊός με τη θεία Κοινωνία». Συνεχίζοντας το σχολιασμό του ο εν λόγω συντάκτης αναφέρει πως «την ώρα που οι παπάδες και οι υπάλληλοι της Μητρόπολης Χαλκίδας εισπράττουν με δημόσιο χρήμα βρέξει-χιονίσει τους παχυλούς μισθούς τους ο Μητροπολίτης Χαλκίδας ζητάει χρήματα και από τους πολίτες αντί να τους βοηθήσει η ίδια η Μητρόπολη». Ολοκληρώνοντας το σχόλιό του ο συντάκτης αναφέρει «Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κύριοι της Μητρόπολης». Στη συνέχεια, ακολουθεί ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου για τον έρανο αγάπης που διενεργεί η Ιερά Μητρόπολη.

Καταρχήν προς ενημέρωση, του ως άνω δημοσιεύματος προηγήθηκε όχληση από τον υπεύθυνο του ως άνω ιστοτόπου στα Γραφεία της Μητροπόλεως, ο οποίος επικοινώνησε με πολλούς υπαλλήλους και, απειλών και υβρίζων, αξίωσε να υπάρξει καταχώρηση έναντι αμοιβής, την οποία φυσικά η Ιερά Μητρόπολη αρνήθηκε.

Το ως άνω εκδικητικό δημοσίευμα είναι, προφανώς, εξόχως προσβλητικό τόσο για την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, όσο και προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, τον οποίο και εμφανίζει σε επεξεργασμένη φωτογραφία άμεσα συνδεόμενο με χρήματα. Επιχειρεί επίσης να εμφανίσει μία δράση της Ιεράς μας Μητροπόλεως, η οποία λαμβάνει χώρα επί πολλά έτη προ των εορτών των Χριστουγέννων, ως δήθεν απαίτησή της από τους πιστούς, ευτελίζοντας το νόημα του εράνου, αλλά και αυτό το ίδιο το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο έρανος της αγάπης, που κάθε έτος διεξάγεται, αποκλειστικό σκοπό έχει να βοηθήσει τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και να αμβλύνει τις Άγιες τούτες ημέρες, όσο αυτό είναι δυνατό, τη δυστυχία και τις ανάγκες των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο έρανος αυτός, που πηγάζει από την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, τη φετινή χρονιά αποκτά επιπλέον νόημα και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος, καθώς η πανδημία που έχει ενσκήψει έχει αυξήσει υπέρμετρα τις ανάγκες των συμπολιτών μας και έχει περιάγει ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας σε στερήσεις. Είναι γνωστό το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, που αποτελεί κύριο μέλημα και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Τα στοιχεία δε για το ως άνω έργο είναι στη διάθεση οποιουδήποτε δύσπιστου και ασφαλώς στη διάθεση του ανώνυμου συντάκτη του ως άνω άρθρου. Κάθε χρόνο, άλλωστε, στη διάρκεια του εράνου διανέμουμε και έντυπο που περιέχει όλα τα απολογιστικά στοιχεία για το ύψος της φιλανθρωπικής δαπάνης, καθώς και τις ευχαριστίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την ελεύθερη συνδρομή των ανθρώπων.

Το ως άνω δημοσίευμα είναι προφανές πως ελαύνεται από ιδιοτελή και εμπαθή κίνητρα, εντάσσεται δε σε μία προσπάθεια ευτελισμού και λοιδορίας της Εκκλησίας μας σε καιρούς δύσκολους όπου τα πάντα αμφισβητούνται. Δυστυχώς όμως για τον ανώνυμο συντάκτη του εν λόγω άρθρου το έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας είναι γνωστό σε όλους και δεν μπορεί ούτε να ευτελισθεί ούτε να λοιδορηθεί.

Διαβεβαιώνουμε δε πως θα συνεχισθεί με περισσότερο ζήλο και αυταπάρνηση και η Μητρόπολη θα στέκεται πάντοτε δίπλα σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ο Ιερός Κλήρος θα συνεχίσουν το έργο τους, τηρώντας απαρέγκλιτα τις επιταγές της πολιτείας και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως με απόλυτο σεβασμό έχει πράξει έως σήμερα. Τούτο όμως δεν είναι δυνατό να αποστερήσει στην Εκκλησία τη δυνατότητά της, που συνάμα είναι και υποχρέωσή της, να διακηρύσσει την πίστη της στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που αποτελεί και το θεμέλιό της.

Αναμένουμε από τον συντάκτη να ανακαλέσει τους ψευδέστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του, να γνωρίζει δε πως με ψέματα και συκοφαντίες δεν πρόκειται να κάμψει την πίστη μας στο Θεό και στο κήρυγμά Του, αντίθετα την ενδυναμώνει και με περισσότερη δύναμη θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας.

Ωστόσο, επιφυλασσόμεθα και για τα περαιτέρω νόμιμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων