23/01/2024 23/01/2024 Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου κ. Νικηφόρου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-ιεροκήρυκας, ο...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 11:04

Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αποστόλου Τιμοθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Χαλκίδος

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αποστόλου Τιμοθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Χαλκίδος

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου κ. Νικηφόρου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-ιεροκήρυκας, ο πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας-εφημέριος της Ενορίας, οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Χρήστος Ραμαντανάκης, ενώ εκκλησιάσθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στον βίο, την πολιτεία και την συμβολή του Αποστόλου Τιμοθέου στο έργο της διαδόσεως του Ευαγγελίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφερθηκε, επίσης, στους αγίου Αναστάσιο τον Πέρση και Βησσαρίωνα τον νέο (Κορκολιάκο), ενώ, κλείνοντας ευχήθηκε πατρικά στον εορτάζοντα π. Τιμόθεο.

Φωτογραφίες: Κωσταντίνος Κούκουρας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων