24/11/2019 24/11/2019 Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 το πρωί, στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών της Βορείου Ευβοίας, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Αναστασίου Ευσταθίου, πατρός δύο εκλεκτών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσυγκέλλου και Ιεροκήρυκος και Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου...
24 Νοεμβρίου, 2019 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2019 - 17:16

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις Ροβιές Βορείου Ευβοίας

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις Ροβιές Βορείου Ευβοίας

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 το πρωί, στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών της Βορείου Ευβοίας, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Αναστασίου Ευσταθίου, πατρός δύο εκλεκτών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσυγκέλλου και Ιεροκήρυκος και Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ι. Μητροπόλεως.

Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό των Ροβιών τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αναστασίου, ο οποίος μαζί με την καλή του σύζυγο Μαρία προσέφεραν πρόθυμα τα δύο τέκνα τους στην διακονία της Εκκλησίας.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο άγιος Ωρεών κ. Φιλόθεος, συλλειτουργούντων και των Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου, Αιμιλιανού Χρηστού-Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και Μεθοδίου Φουντούλη-Εφημερίου του Προσκυνηματικού Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, των Οικον. Νικολάου Αναστασίου-Εφημερίου του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Ροβιών και Αναστασίου Χρήστου-Εφημερίου Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, του Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου και συυμπροσευχομένου του Πρωτοσύγκέλλου, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομοςο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή (Λουκ ιη΄ 18 – 27) και συγκεκριμένα στη μία από τις εντολές του Μωσαϊκού νόμου «τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου», σε συνδυασμό με το  γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ορθόδοξη πατρίδα μας, που αφαιρούν τις ζωές των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της κυήσεως, με την συγκατάθεση του νομικού πλαισίου. Αλλά όσοι νόμοι και να ψηφιστούν, θα είναι αντίθετοι με το θέλημα του Θεού! Ούτε μπορούμε να αποδεχτούμε τα δεδομένα της νέας εποχής,  η οποία μιλάει για Α΄ και Β΄ γονέα. Ο πατέρας και η μητέρας είναι υπόχρεοι στα παιδιά τους, αλλά και εκείνα είναι οφειλέτες στους γονείς τους.

Πριν την τέλεση του Ι. Μνημοσύνου, με την προτροπή του αγίου Χαλκίδος ο Θεοφιλέστατος άγιος Ωρεών προεχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας, π. Νικόλαο Αναστασίου, ο οποίος είναι δραστήριος και κοπιάζει για την Ενορία του, καθώς και για τις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως.

Ο ευμεγέθης Ενοριακός Ιερός Ναός των Ροβιών, ευπρεπισμένος κατάλληλα με την φροντίδα του Εφημερίου, ήταν γεμάτος από ευσεβείς χριστιανούς, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων