28/01/2022 28/01/2022 Στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης των Ειδικών Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στις 11π.μ..  Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τους Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη- Αναπληρωτής Διευθυντής του ως άνω Ιδρύματος, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 20:27

Άρχισαν οι επιμορφωτικές δράσεις του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Άρχισαν οι επιμορφωτικές δράσεις του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης των Ειδικών Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στις 11π.μ..  Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τους Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη- Αναπληρωτής Διευθυντής του ως άνω Ιδρύματος, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

Λόγω των προηγηθεισών δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού, οι περισσότεροι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαδικτυακά την έναρξη και παρουσίαση των Σεμιναρίων από το κανάλι της Ενορίας EΠIMOPΦΩTIKEΣ ΔPAΣEIΣ IΔPYMATOΣ ΠOIMANTIKHΣ EΠIMOPΦΩΣEΩΣ THΣ IEPAΣ APXIEΠIΣKOΠHΣ AΘHNΩN

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον π. Θεολόγο Αλεξανδράκη και παρουσίασε τα οφέλη της επιμορφώσεως εν τη Εκκλησία και μάλιστα στα στελέχη της, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε και τον συντονιστή συνεργασίας του Ιδρύματος και της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης.

Αμέσως μετά ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης παρουσίασε το γενικό πλαίσιο δράσης του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την ευλογία και προώθηση συνεργασίας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος με το Ίδρυμα, ενώ αμέσως μετά παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των Σεμιναρίων Εξομολογητικής, που σήμερα άρχισε, με γενικό τίτλο «Συμβουλευτική και Σύγχρονα Ζητήματα».

Οι Διδάσκοντες των επιμέρους ενοτήτων του Σεμιναρίου είναι οι Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης κάτοχος Μεταπτυχιακού Νομικής, οι Πρωτοπρεσβ. Βασίλειος Καλιακμάνης και Αθανάσιος Γκίκας Καθηγητές Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, κ. Μιλτιάδης Βάντσος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και κ. Βασίλειος Φανάρας Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων