26/10/2019 26/10/2019 Με την πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Την παραμονή της πανηγυρεως το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 17:18

Δισαρχιερατική πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ναού Χαλκίδος

Διαδώστε:
Δισαρχιερατική πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ναού Χαλκίδος

Με την πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Την παραμονή της πανηγυρεως το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή και πλειάδος Κληρικών της Πόλεως Χαλκίδος, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχου Ευβοίας κ. Γεωργίου Κελαϊδίτη, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, του τ. Υπουργού κ. Ελευθερίου Παπαγεωργόπουλου, του τ. Βουλευτού και Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού, του Διευθυντού Β/βάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Δημητρίου Κυριτσόπουλου και Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο, ενώ στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο και τα αθλήματα του αγίου Δημητρίου τονίζοντας ότι η υπέρ Χριστού μαρτυρία και ο μαρτυρικός του θάνατος ήταν η κορύφωση των αποκαλύψεων του Θεού στον Μυροβλύτη, ο οποίος είχε εναρμονίσει την ζωή του με το θέλημα του Θεού.

Την κυριώνυμη ημέρα του Αγίου Δημητρίου, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 το πρωί, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος προεξήρχε και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή και του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεώς μας, ενώ τον θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος.

Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλαν εξαιρετικά πολυάριθμοι Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε, οι οποίοι κατένυξαν τις ψυχές των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων