19/10/2021 19/10/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, μετέβη ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, όπου παρευρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση με θέμα: “ΤΟ 21΄ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ”, το βράδυ της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την διακοσιοστή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της Επαναστάσεως του 1821, στο πλαίσιο του...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 17:35

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τα 200 χρόνια στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, μετέβη ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, όπου παρευρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση με θέμα: “ΤΟ 21΄ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ”, το βράδυ της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την διακοσιοστή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της Επαναστάσεως του 1821, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος “ΚΘ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ”, εν όψει της Πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού της Πόλεώς της Χαλκίδος και υπό την αιγίδα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Στην εκδήλωση, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης-Εκπαιδευτικός πραγματοποίησε ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα: «Ματιές στο 21΄ στη νήσο Εύβοια και τις Βόρειες Σποράδες», ενώ τον ομιλητή πλαισίωσαν οι Μουσικοί Κατερίνα Σέγκου, Γιώργος Τσόγκας, Δημήτρης Λιάσκος, Βαγγέλης Φουντάνας και Χρήστος Περγάμαλης, οι οποίοι απέδωσαν επίκαιρα τραγούδια. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Αγγέλου διαβάζοντας σχετικά κείμενα.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της εκδηλώσεως, ανέφερε: “Ως τοπική Εκκλησία, από την αρχή του τρέχοντος έτους είχαμε προγραμματίσει πολλές τιμητικές της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας εκδηλώσεις, αλλά οι συνθήκες της πανδημίας μας ανάγκασαν άλλες να τις τροποποιήσουμε και άλλες να τις μεταθέσουμε χρονικά”.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως και τόνισε προς όλους ότι:

“Τα χώματα της Πατρίδος μας είναι αγιασμένα, διότι ποτίσθηκαν από τις ιερές μορφές των προγόνων μας, Αγωνιστών και εραστών της Ελευθερίας, οι οποίοι, μπορεί να φάνηκαν στους μεγάλους της εποχής εκείνης τρελοί, αλλά απεδείχθη ότι ήταν πρόδρομοι της λογικής, που θεραπεύει κάθε τρέλα ανελευθερίας της εποχής μας και κήρυκες της ομόνοιας, που συχνά διασαλευόταν κατά την Επανάσταση, αλλά και σήμερα αποτελεί ζητούμενο. Εάν, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε αληθινοί απόγονοι αυτών των ενδόξων προγόνων και επόμενοι των Αγίων, δεν ωφελεί να υποστηρίζουμε ότι έχουμε κοινή καταγωγή, αλλά πρέπει να είμαστε μέτοχοι του ευαγγελικού ήθους, της θύραθεν παιδείας και της άνωθεν σοφίας, που κατείχαν κι εκείνοι”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβ. Ευάγγελος Γαλάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του ΔΕΥΑΧ κ. Τασούλα Ψυχογιού.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm) και πρόκειται να επαναληφθεί η μετάδοσή της και να ανέβει στο διαδικτυακό κανάλι του Σταθμού.

https://www.youtube.com/channel/UC2c2I8iUUihNqCjYnwSdhng/featured

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων