14/05/2019 14/05/2019 Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, διατελέσαντος επί τεσσαράκοντα και οκτώ έτη Εφημερίου του Ενοριακού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής, κοιμηθέντος το πρωί της 14ης  Μαΐου 2019 μετά από σύντομη ασθένεια.   Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος, γεννήθηκε το έτος 1936 στην Άνω...
14 Μαΐου, 2019 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2019 - 18:05

Εκοιμήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διρφύων π. Κων/νος Παπαγεωργίου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διρφύων π. Κων/νος Παπαγεωργίου

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, διατελέσαντος επί τεσσαράκοντα και οκτώ έτη Εφημερίου του Ενοριακού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής, κοιμηθέντος το πρωί της 14ης  Μαΐου 2019 μετά από σύντομη ασθένεια.

 

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος, γεννήθηκε το έτος 1936 στην Άνω Στενή Διρφύων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

 

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας ανεδείχθη πτυχιούχος.

 

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Ιουλία, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τέσσερα τέκνα.

 

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) Διάκονος στις 13 Μαρτίου 1971, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής και Πρεσβύτερος στις 4 Απριλίου του ιδίου έτους και διορίσθηκε Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Κάτω Στενής.

Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη), την 1η Νοεμβρίου 1979 μετετέθη στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής,την 3η Δεκεμβρίου 1981 έλαβε το οφφίκιο του Οικονόμου.

Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου), την 29η Ιουλίου 2007 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ στις 8 Ιουλίου του 2010 του ανετέθησαν και καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Διρφύων.

Οι ικανότητές του, η υπακοή του και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας, έκαναν τους κατά καιρόν προϊσταμένους του Μητροπολίτες να του εμπιστευθούν την διακονία του Εκκαθαριστού μισθοδοτικών καταστάσεων των Εφημερίων επί εικοσιπενταετίαν.

Ο π. Κωνσταντίνος υπήρξε καλλικέλαδος Ιεροψάλτης και Ιερουργός και μέσα από την υποδειγματική και ιεροπρεπή διακονία του κατέστη εμβληματική παρουσία στην Αρχιερατική περιφέρεια Διρφύων.

 

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Ιουλία, τα τέκνα του Ελένη, Παρασκευή, Γρηγόριο και Ευάγγελο, τα τέκνα των τέκνων του και όλους τους οικείους του και τα πνευματικά του παιδιά.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια, στις 11.00 το πρωί, η Εξόδιος Ακολουθία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων