07/03/2024 07/03/2024 Μακροχρόνιοι συνεργάτες, από καρδιάς φίλοι (« Η φιλία είναι θησαυρός» σύμφωνα με τους πατέρες της εκκλησίας) και με απέραντο διαχρονικό αλληλοσεβασμό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Σύμβουλος οικογένειας Αναστάσιος Χαρμαντάς, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, στην οδό Κυκλάδων και Αχαΐας, πραγματοποίησαν την επίσημη έναρξη...
07 Μαρτίου, 2024 - 12:14

Επίσημη έναρξη των βιωματικών ομάδων Συμβουλευτικής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Διαδώστε:
Επίσημη έναρξη των βιωματικών ομάδων Συμβουλευτικής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Μακροχρόνιοι συνεργάτες, από καρδιάς φίλοι (« Η φιλία είναι θησαυρός» σύμφωνα με τους πατέρες της εκκλησίας) και με απέραντο διαχρονικό αλληλοσεβασμό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Σύμβουλος οικογένειας Αναστάσιος Χαρμαντάς, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, στην οδό Κυκλάδων και Αχαΐας, πραγματοποίησαν την επίσημη έναρξη των ομάδων Συμβουλευτικής Γονέων για το έτος 2024.

Αρχικά, ο κ. Χαρμαντάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, γιατί με τις ευλογίες του, για 22 χρόνια, η Σχολή Γονέων της Ι. Μ. Χαλκίδος λειτουργεί με διαλέξεις και με βιωματικές ομάδες συμβουλευτικής και όσες οικογένειες συμμετείχαν και συμμετέχουν στις δράσεις αυτές, βρήκαν στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου τον ένθερμο υποστηρικτή και ακούραστο συμπαραστάτη τους και σύμβουλο γονέων και παιδιών, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Έπειτα, ευχαρίστησε όλους τους Δ/ντές σχολείων, γονείς και διδασκάλους, που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το έργο της Σχολής Γονέων. Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία των βιωματικών ομάδων όπου οι συμμετέχοντες, με δική τους κυρίως επιλογή θεμάτων, βιώνουν με ασκήσεις και συζητήσεις θέματα που απασχολούν την οικογένεια και την εποικοδομητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και ανέφερε περιληπτικά μερικά από τα θέματα που συζητούνται στις βιωματικές ομάδες, ώστε να στηρίξουμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τους μεγάλους κινδύνους.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαρμαντά για τη συνεργασία του στη λειτουργία της Σχολής Γονέων της Ι. Μ. Χαλκίδος, τόνισε ότι είναι κοινός προβληματισμός η κρίση της οικογένειας, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα χωρίς ο καθένας μας να εξαιρεί τον εαυτό του. Για την οικογενειακή δυστοπία της εποχής συμφωνούν πολλές ανεξάρτητες επιστήμες και συνεργάζονται για την οικοδομή της οικογένειας. Η Ορθόδοξη Θεολογία μας προτείνει την αλλαγή και την μεταστροφή προς το καλό και ορθό διά της μετανοίας και την διάλυση της αγωνίας διά της πίστεως. Αυτές οι πρακτικές μάλιστα δεν μας βοηθούν μόνο στην επίτευξη της ευτυχισμένης οικογένειας και των χαρούμενων παιδιών, αλλά και, εν τέλει στην κληρονομία της βασιλείας του Θεού.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσελθόντες γονείς συμπλήρωσαν αιτήσεις συμμετοχής στις ομάδες συμβουλευτικής γονέων.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός των γονέων ο κ. Ιωάννης Γαϊτανάρος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκίδος η Σύμβουλος εκπαίδευσης κ. Νόνη Καρλατήρα, ο κ. Γεώργιος Γεράσης Δ/ντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, η κ. Αγγελική Φραντζεσκίδου Δ/ντρια του 4ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδος, η κ. Αλεξία Γιαμαρέλου Δ/ντρια του 14ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδος, ο πρώην Σχολικός Σύμβουλος κ. Κω/νος Γαλάνης, η ψυχίατρος κ. Αργυρώ Καραντώνη, η κοινωνική λειτουργός κ. Γιώτα Οχτωνιάτη, ο κ. Ιωάννης Καρκαλής-Ψυχολόγος. η κ. Ευαγγελία Στέφου κοιν. λειτουργός της Ι. Μητροπόλεως και πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων