28/01/2024 28/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πολιτικών την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024. Εκεί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο ο πρωτοπρεσβ. Ανάργυρος Στουραϊτης-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιτικών, ο κ. Πέτρος Ορφανός-σχολικός σύμβουλος, ο κ. Ευάγγελος Νουλόπουλος-πρόεδρος Δ.Δ. Πολιτικών, η κ. Μαρία Βασιλείου-πρόεδρος σχολικής επιτροπής του Δήμου Μεσσαπίων, η...
28 Ιανουαρίου, 2024 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2024 - 15:21

Επίσκεψη Μητροπολίτη Χαλκίδος στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Πολιτικών

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Χαλκίδος στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Πολιτικών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πολιτικών την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Εκεί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο ο πρωτοπρεσβ. Ανάργυρος Στουραϊτης-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιτικών, ο κ. Πέτρος Ορφανός-σχολικός σύμβουλος, ο κ. Ευάγγελος Νουλόπουλος-πρόεδρος Δ.Δ. Πολιτικών, η κ. Μαρία Βασιλείου-πρόεδρος σχολικής επιτροπής του Δήμου Μεσσαπίων, η κ. Νίκη Κακογιάννη-διευθύντρια και το περί αυτήν διδακτικό προσωπικό του Σχολείου και ο Σύλλογος γονέων.

Η διευθύντρια καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους λοιπούς προσκεκλημένους και κατόπιν κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να ομιλήσει στα παιδιά. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του είχε μια γόνιμη επικοινωνία με όλα τα παιδιά σχετικά με τους τρεις Ιεράρχες και γιατί τιμώνται ως προστάτες της παιδείας κ των γραμμάτων. Μάλιστα ανέφερε ότι η ευρύτητα του διδακτικού τους πνεύματος προτρέπει κάθε χριστιανό, κάθε μαθητή και κάθε επιστήμονα να ακολουθούν το παράδειγμα τους μέσα από την επιμέλεια στο επιστημονικό τους πεδίο, αλλά και στην ψυχή τους. Διότι χωρίς την παιδεία δεν καρποφορεί η επιστήμη και χωρίς τον Χριστό δεν προοδεύει ο άνθρωπος.

Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιττα του Σχολείου και μοίρασε αναμνηστικές ευλογίες προς όλους, ενώ μικροί μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου του προσέφεραν δικές τους χειροτέχνες και κατασκευές, εμπνευσμένες από την εορτή των τριών Ιεραρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων