06/02/2024 06/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2024 στο μέγαρο της οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού, όπου μετά από ευγενική παραχώρηση του κ. Πνευματικού, από πολλών ετών μέχρι σήμερα εδρεύουν τα περισσότερα τμήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και κάνουν τις πρόβες τους οι χορωδίες της Σχολής. Εκεί...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2024 - 15:09

Ευλογία Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ευλογία Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2024 στο μέγαρο της οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού, όπου μετά από ευγενική παραχώρηση του κ. Πνευματικού, από πολλών ετών μέχρι σήμερα εδρεύουν τα περισσότερα τμήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και κάνουν τις πρόβες τους οι χορωδίες της Σχολής.

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλύβας-μέλος του Δ.Σ. της Σχολής, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δήμος Τσίμπος-Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, οι Καθηγητές της Σχολής και οι μαθητές τους, καθώς και σύσσωμη η χορωδία παραδοσιακής μουσικής με τον χοράρχη της κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Σχολής και ευχόμενος πατρικά, ευχαρίστησε τους Καθηγητές της Σχολής, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς στη Σχολή και μεταλαμπαδεύουν τη γνώση και την τέχνη της πατροπαράδοτης Βυζαντινής Μουσικής στους μαθητές τους.

Αναφερόμενος στους μαθητές της Σχολής, επεσήμανε ότι η Σχολή είναι μια ακόμη δράση φιλανθρωπίας της τοπικής Εκκλησίας, αφού τα μαθήματα παραδίδονται εντελώς δωρεάν, αλλά ταυτόχρονα το έργο της Σχολής είναι και συμβολή στον πολιτισμό, διά της διαδόσεως και συνεχίσεως της μελέτης της Βυζαντινής μουσικής, οι οποίες μαρτυρούνται και από την ανάληψη ιεροψαλτικής διακονίας από πολλούς εκ των αποφοίτων και μαθητών της Σχολής, γι’ αυτό, τους προέτρεψε να επιδεικνύουν επιμέλεια και τακτικότητα στην σπουδή τους.

Το φλουρί της Βασιλόπιτας, εκ μέρους των Καθηγητών, κέρδισε η κ. Βασιλική Τσιτσάκη και εκ μέρους των μαθητών ο κ. Ιωάννης Πολυχρόνης.

(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων